Over 5 millioner barn i Niger vaksinert mot polio

FN opplyser at 5,3 millioner barn er vaksinert mot polio i Niger. Det er enda flere enn målet på 4,5 millioner. 
uriks

De fleste barna som er vaksinert, bor i flyktningleirer som er opprettet som følge av herjingene til den ytterliggående islamistgruppa Boko Haram.

Rundt 42.000 av barna som ble vaksinert, bor i flyktningleirer rundt Tsjadsjøen. Innsjøen danner grensen mellom Nigeria, Niger, Tsjad og Kamerun, som alle har opplevd angrep fra Boko Haram.

Polio er en akutt smittsom infeksjon som særlig rammer barn under fem år. Viruset gjør at deler av kroppen blir lammet.

For 20 år siden lanserte daværende president i Sør-Afrika, Nelson Mandela, kampanjen ''spark polio ut av i Afrika''. Da var over 75.000 barn lammet grunnet polio.

(©NTB)

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

uriks