Sju år gammel jente voldtatt og drept i India

En sju år gammel jente ble tirsdag funnet voldtatt og drept i India. Det er det siste tilfellet i en lang rekke drapsvoldtekter som har skapt sinne i India.

I løpet av den siste uken er det holdt en rekke demonstrasjoner over hele India, etter at en åtte år gammel muslimsk jente ble gjengvoldtatt og drept i januar i den indiske delstaten Jammu og Kashmir. Her fra en demonstrasjon i Ahmadabad mandag 16 april. Foto: Ajit Solanki / AP / NTB scanpix 

uriks

Levningene etter sjuåringen ble funnet på en byggeplass tirsdag morgen, etter at hun hadde blitt meldt savnet fra et bryllup i Etah i delstaten Uttar Pradesh.

Politiet mistenker en av familiens naboer, som hjalp til å sette opp teltene i forbindelse med bryllupet, lokket med seg jenta til en byggeplass i nærheten hvor han voldtok og kvelte i hjel sjuåringen.

Det er bare det siste tilfellet i en lang rekke drapsvoldtekter som har skapt store reaksjoner i landet den siste tiden.

I løpet av den siste uken er det holdt en rekke demonstrasjoner over hele India, etter at en åtte år gammel muslimsk jente ble gjengvoldtatt og drept i den indiske delstaten Jammu og Kashmir i januar.

Mandag ble de åtte mennene som er tiltalt i saken, stilt for retten hvor de erkjente seg ikke skyldig.

Voldtekten og drapet på åtteåringen fant sted i et hinduistisk tempel, og de tiltalte, som alle er hinduer, skal ha sett seg ut den muslimske jenta fordi de ønsker å drive de nomadiske muslimske stammene i området ut av den hindudominerte regionen.

To ministre i delstaten Jammu og Kashmir fra regjeringspartiet BJP måtte forrige uke gå av etter å ha uttrykt støtte til hinduistiske demonstranter som forsvarte de tiltalte.

Voldtekt av mindreårige er et stort problem i India, og ifølge indiske myndigheter var det 36.000 tilfeller av voldtekt og seksuelle overgrep mot mindreårige i landet i 2016.


(©NTB)