Starbucks-sjef beklager etter rasismeanklager

Starbucks beskyldes for rasisme etter politiet ble tilkalt for å kaste ut to svarte menn fra en kafé i Philadelphia. – Vi skal lære av saken, sier toppsjefen.

Demonstranter tok seg inn på Starbucks-kafeen mandag. Foto: Jacqueline Larma / AP / NTB scanpix. 

uriks

En video av hendelsen, som skjedde forrige torsdag, har skapt raseri etter at den ble delt på nett. Flere har tatt til orde for boikott av kaffekjeden, og mandag tok demonstranter seg inn i den aktuelle Starbucks-kafeen.

– Masse rasisme, masse dritt, Starbucks-kaffe er anti-svart, var blant slagordene deres.

Demonstrantene krever blant annet at den Starbucks-ansatte som ringte politiet i forrige uke, bør få sparken. Politiet har forklart at de ble tilkalt til kafeen fordi de to svarte mennene hadde spurt om å få bruke toalettet uten å ha kjøpt noe, og at de nektet å forlate stedet etter å ha fått nei.

– Diskriminering

Noen minutter etter at politiet kom, ble de to mennene lagt i jern og tatt med utenfor. På dette tidspunktet ankom eiendomsutvikleren Andrew Yaffe og fortalte politifolkene at de to mennene var på kafeen fordi de skulle møte ham der.

– Hvorfor ble de bedt om å forlate stedet. Er det noen andre her som synes dette er latterlig? Det er absolutt diskriminering, sa Yaffe.

Mennene ble senere sluppet fri.

Philadelphia-ordfører Jim Kenney sier byen vil gå gjennom sine retningslinjer for hvordan politiet skal gå fram i slike saker i framtiden.

Vil ta grep

Starbucks-toppsjef Kevin Johnson ankom Philadelphia mandag. Han sier at han håper å møte de to mennene i løpet av de neste dagene for å beklage ansikt til ansikt.

– Alle selskap gjør feil, men virkelig gode selskaper er de som lærer fra disse feilene og tar riktige grep. Det er akkurat hva jeg har tenkt å gjøre. Vi går gjennom hele denne saken nå, sier han.

De to mennenes advokat har sagt han håper det kan komme «noe produktivt for lokalsamfunnet» ut av et slikt møte med Starbucks-sjefen.


(©NTB)

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

uriks