Britisk homoaktivist pågrepet i Moskva

En britisk homoaktivist ble pågrepet etter en protestaksjon i nærheten av Den røde plass i sentrum av Moskva samme dag som fotball-VM startet.

Den britiske homoaktivisten Peter Tatchell ble raskt ført bort da han torsdag demonstrerte ved Den røde plass. Foto: Aleksandr Zemlianitsjenko / AP / NTB scanpix 

uriks

Den erfarne aktivisten Peter Tatchell hadde knapt fått brettet ut en plakat før han ble ført bort, bare timer før fotball-VM ble sparket i gang. På plakaten ble president Vladimir Putin kritisert for ikke å ha reagert på tsjetsjenske myndigheters tortur av homofile.

Tatchell ble raskt tilsnakket av tre politibetjenter. Han fortalte en av dem at han demonstrerte på vegne av det russiske folk og la til at et stort antall kjente russere, blant dem komponisten Peter Tsjajkovskij, hadde vært homofile.

Etter en kort diskusjon om lovligheten av protesten, ble den 66 år gamle Tatchell fulgt til en politibil som sto ved Kreml-muren. Han ble sluppet fri etter et par timer.

Tatchell har før vært til Russland i samme ærend og er blitt pågrepet to ganger tidligere.

(©NTB)

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

uriks