Dårlig vær tvinger Aquarius til å legge om kursen

Kraftig vind og høy sjø har tvunget redningsfartøyet Aquarius og følgebåtene, som er på vei til Spania med 629 flyktninger og migranter, til å legge om kursen.

Flere hundre flyktninger og migranter ble onsdag flyttet fra redningsfartøyet Aquarius og over til to skip fra den italienske marinen og kystvakten. Foto: AP / NTB scanpix 

uriks

Italias høyrepopulistiske regjering nektet å ta imot redningsfartøyet, som etter flere dager i uvisshet fikk Spanias tillatelse til å sette flyktningene og migrantene i land i Valencia, fire dagers seilas unna.

Flere hundre av dem som var om bord i Aquarius, er nå flyttet over i to skip fra den italienske marinen og kystvakten. Også de er på vei til Spania.

Værforholdene i Middelhavet er imidlertid dårlige, og utsiktene er enda dårligere. Skipene vil trolig først kunne legge til kai i Valencia om tre dager.

Ifølge den fransk-tysk-italienske hjelpeorganisasjonen SOS Méditerranée, som sammen med Leger Uten Grenser drifter Aquarius, er det vind på opp mot 18 sekundmeter og 4 meter høye bølger, og de tre skipene har derfor lagt om kursen og følger nå østkysten av Sardinia.

– Dette er gjort for å beskytte skipene fra det dårlige været som gjør det utålelig for dem som er om bord, som er utslitt og lider av sjokk og sjøsyke, tvitrer SOS Méditerranée.

Ifølge Leger Uten Grenser er det 11 små barn, 123 enslige mindreårige og sju gravide kvinner om bord i de tre skipene.

(©NTB)

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

uriks