FN vil ha gransking av uro i Kashmir

FNs høykommissær for menneskerettigheter ber om en uavhengig gransking av drapene på sivile i den omstridte Kashmir-regionen.

Indiske soldater vokter gatene i Srinagar. Forto: AP / NTB scanpix 

uriks

Zeid Ra'ad al-Hussein sier at både India og Pakistan har skyld i at sivile lip er gått tapt. I en 49-siders rapport konstaterer han at sikkerhetsstyrkenes overgrep mot sivile jevnt over skjer uten at noen blir straffeforfulgt.

Rapporten er blitt skrevet uten at kommissærens inspektører har besøkt området, ettersom både India og Pakistan nektet FN-representanter adgang.

145 sivile ble ifølge rapporten drept av sikkerhetsstyrker mellom juli 2016 og mars i år, og ytterligere 20 ble drept av ulike væpnede grupper.

Zeid sier at han vil be FNs menneskerettighetsråd, som kommer sammen mandag, om å granske de mange meldingene om overgrep i regionen.

India og Pakistan gjør begge krav på Kashmir og har utkjempet to kriger om området siden 1947.

(©NTB)

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

uriks