Rolls-Royce kutter 4.600 jobber

Den britiske motorprodusenten Rolls-Royce skal kvitte seg med 4.600 ansatte.
uriks

Selskapet opplyser at nedskjæringene er en del av omorganiseringsarbeidet hos flymotorprodusenten. Nedbemanningene skal gjennomføres innen 2020.

De siste årene har Rolls-Royce hatt utfordringer på grunn av lav etterspørsel etter selskapets flymotorer og andre produkter. Flere tusen ansatte har mistet jobbene også i tidligere nedbemanningsrunder.

55.000 mennesker jobber i Rolls-Royce på verdensbasis, 22.000 av disse i Storbritannia.

I Norge har det vært usikkerhet rundt 1.600 arbeidsplasser i Ålesund og Ulsteinvik fordi selskapet har vurdert å selge mesteparten av sin maritime virksomhet. Selskapet opplyser at kuttet som ble offentliggjort torsdag, ikke påvirker virksomheten til Rolls-Royce Marine AS i Norge.

(©NTB)