Rolls-Royce kutter 4.600 jobber

Den britiske motorprodusenten Rolls-Royce skal kvitte seg med 4.600 ansatte.
uriks

Selskapet opplyser at nedskjæringene er en del av omorganiseringsarbeidet hos flymotorprodusenten. Nedbemanningene skal gjennomføres innen 2020.

De siste årene har Rolls-Royce hatt utfordringer på grunn av lav etterspørsel etter selskapets flymotorer og andre produkter. Flere tusen ansatte har mistet jobbene også i tidligere nedbemanningsrunder.

55.000 mennesker jobber i Rolls-Royce på verdensbasis, 22.000 av disse i Storbritannia.

I Norge har det vært usikkerhet rundt 1.600 arbeidsplasser i Ålesund og Ulsteinvik fordi selskapet har vurdert å selge mesteparten av sin maritime virksomhet. Selskapet opplyser at kuttet som ble offentliggjort torsdag, ikke påvirker virksomheten til Rolls-Royce Marine AS i Norge.

(©NTB)

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

uriks