Russisk opposisjonsleder løslatt fra fengsel

Den russiske opposisjonslederen Aleksej Navalnyj er løslatt etter å ha sonet en dom på 30 dagers fengsel.

Aleksej Navalnyj kunne torsdag forlate fengselet i Moskva hvor han har sonet dommen. Foto: AP/NTB scanpix 

uriks

– Jeg er sammen med dere igjen etter en 30 dagers forretningsreise. Jeg er så glad for å være fri, skrev Navalnyj på Twitter torsdag, samtidig som fotball-VM begynte i Russland.

Opposisjonslederen ble dømt i midten av mai for å ha organisert ulovlige demonstrasjoner mot president Vladimir Putin. Navalnyj var uenig i dommen og mente han hadde en grunnlovsfestet rett til å delta i demonstrasjonen hvor han ble pågrepet noen uker tidligere.

Under det russiske presidentvalget tidligere i år ble 41-åringen nektet å delta på grunn av en tidligere dom for underslag. Navalnyj oppfordret til landsomfattende demonstrasjoner 5. mai mot Putins innsettelse.


(©NTB)