Russisk opposisjonsleder løslatt fra fengsel

Den russiske opposisjonslederen Aleksej Navalnyj er løslatt etter å ha sonet en dom på 30 dagers fengsel.

Aleksej Navalnyj kunne torsdag forlate fengselet i Moskva hvor han har sonet dommen. Foto: AP/NTB scanpix 

uriks

– Jeg er sammen med dere igjen etter en 30 dagers forretningsreise. Jeg er så glad for å være fri, skrev Navalnyj på Twitter torsdag, samtidig som fotball-VM begynte i Russland.

Opposisjonslederen ble dømt i midten av mai for å ha organisert ulovlige demonstrasjoner mot president Vladimir Putin. Navalnyj var uenig i dommen og mente han hadde en grunnlovsfestet rett til å delta i demonstrasjonen hvor han ble pågrepet noen uker tidligere.

Under det russiske presidentvalget tidligere i år ble 41-åringen nektet å delta på grunn av en tidligere dom for underslag. Navalnyj oppfordret til landsomfattende demonstrasjoner 5. mai mot Putins innsettelse.


(©NTB)

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

uriks