To pågrepet i Frankrike for terrorplaner

Fransk politi har pågrepet to personer som er siktet for å ha planlagt terrorangrep mot homofile personer, opplyser franske etterforskningskilder.
uriks

De to personene er begge i 20-årene, og de ble pågrepet lørdag, opplyser kilder tett på etterforskningen torsdag.

Ifølge kildene var de to i ferd med å planlegge angrep mot homofile personer, og det skulle skje i IS sitt navn. Angrepsplanene var imidlertid ikke kommet særlig langt.

De to pågrepne skal ifølge radiokanalen Europe1 ha hatt tilknytning til IS, og under pågripelsen i regionen Seine-et-Marne utenfor Paris fant politiet skytevåpen og kniver.

De to skal ikke ha vært kjent av fransk sikkerhetstjeneste på forhånd, men fransk etterretning skal ha kommet på sporet av dem for noen uker siden.

(©NTB)

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

uriks