Drapsdømt mann på frifot i Sverige

Svensk politi jakter på en drapsdømt mann som har rømt fra en fangetransport nær Örebro.

Politiet i Sverige leter etter en drapsdømt mann som rømte fra en fangetransport i Laxå torsdag. Mannen er i 25-årsalderen og skulle transporteres til en psykiatrisk klinikk i Göteborg. Foto: Jeppe Gustafsson / TT / NTB scanpix 

uriks

– Dette burde ikke være mulig, sier Evin Cetin, som representerte drapsofferets pårørende under rettssaken.

De pårørende er informert om rømningen, som fant sted utenfor Laxå ved Örebro klokken 11.30 torsdag, melder SVT.

Rømningen skjedde i forbindelse med at mannen skulle flyttes fra Göteborg til Sala. Da fangetransportbilen stanset sør for en innsjø torsdag formiddag for å ta en pause, løp mannen fra transporten og ut i skogen. Vokterne som skulle passe på ham, klarte ikke å finne ham.

Claes Nöjd, som leder kriminalomsorgens nasjonale transportenhet, sier fangetransporter kun stanser når det er strengt nødvendig.

– Å stanse utenfor et bevoktet område gjøres kun i nødtilfelle. Hvorfor det skjedde denne gangen, får granskingen vise, sier han.

Torsdag kveld pågikk fortsatt letingen, med store ressurser som omfattet helikopter og politihunder. Leteområdet er omtrent 20 kvadratkilometer stort.

Mannen ble dømt i april til 14 års fengsel for knivdrap, men har anket dommen til svensk lagmannsrett. Han er i 25-årsalderen og var ifølge politiet iført håndjern, kriminalomsorgens klær og var barføtt da rømningen skjedde.

Flere andre innsatte var også i transportbilen, men det ble ikke utøvd noen vold i forbindelse med rømningen. Ifølge politiet har ikke 25-åringen noe voldelig rulleblad utover drapsdommen.

Laxå ligger 25 mil vest for Stockholm, over 20 mil fra norskegrensa.

(©NTB)

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

uriks