Minst 30 drept i angrep mot afghanske militærbaser

Minst 30 soldater er drept i koordinerte Taliban-angrep mot to militærbaser og tre kontrollposter nord i Afghanistan, ifølge lokale myndigheter.
uriks

Angrepene startet sent onsdag kveld i provinsene Kunduz og Takhar. Talibans talsmann Zabihullah Mujahid hevder 72 soldater ble drept og ni såret.

Lokale myndigheter oppgir at minst 30 soldater ble drept. I tillegg ble 15 soldater såret, opplyser Maulawi Abdullah, et medlem av provinsrådet i Kunduz-provinsen.

En annen lokal kilde, rådsmedlem Asam Afzali i Takhar, anslår at rundt 40 soldater ble drept.

Forsvarsdepartementets talsmann Mohammad Radmanish opplyser at begge parter har lidd tap i kampene, uten å oppgi noen tall.

Radmanish opplyser at angriperne var iført nattbriller under de koordinerte angrepene.

En høytstående kommandør i de afghanske sikkerhetsstyrkene sier til AFP at Taliban-krigerne var i stand til å utføre angrepene med så stor styrke fordi de hadde utstyr som soldatene selv ikke har.

– Siden vi ikke har nattbriller, kan Taliban komme seg nær soldatene uten at vi merker det, sier han.

Radmanish sier afghanske styrker torsdag var i gang med å slå tilbake Taliban både fra bakken og lufta, men på ettermiddagen var en av militærbasene fortsatt under Talibans kontroll, ifølge Takhar-provinsguvernørens talsmann Sunatullah Timor.

– Ingen forsterkninger har nådd fram ennå, sa han.

Kunduz er en av de mest urolige provinsene nord i Afghanistan. Taliban er aktive i området og kontrollerer flere av provinsens distrikter.

(©NTB)