Solberg avviser at Trump stilte ultimatum om NATO

USAs president Donald Trump truet aldri med å trekke seg ut av NATO, ifølge statsminister Erna Solberg.

Statsminister Erna Solberg under NATOs toppmøte i Brussel. Foto: Torbjørn Kjosvold / Forsvaret / NTB scanpix 

uriks

– Han gjentok egentlig ikke så mye annet enn det budskapet han har hatt før møtet. Men kanskje det var et behov for å lufte litt ut. For gårsdagens diskusjon ble mer preget av ferdigskrevne manus, sier Solberg til NTB.

Ifølge henne er det ikke er riktig at Trump truet med å trekke USA ut av alliansen, slik enkelte medier har meldt at han gjorde.

– Jeg oppfatter ikke at han på noe tidspunkt skal ha sagt at han ikke skulle delta i NATO. Det tror jeg vil være en helt feil tolkning av det som ble sagt i møtet, sier hun.

De to nyhetsbyråene DPA og Reuters, som begge viser til velinformerte kilder, skriver imidlertid at Trump formulerte seg på en litt annen måte.

På møtet skal han, ifølge disse kildene, ha truet med å «gå sine egne veier» hvis ikke europeiske land øker forsvarsbudsjettene innen januar neste år.

(©NTB)

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

uriks