Mer enn 2.800 innsatte løslatt i Nicaragua

Dagen etter at en innsatt med pusteproblemer døde i fengsel i Nicaragua, overføres over 2.800 innsatte til husarrest, offisielt som en gest før morsdag.
uriks

Myndighetene i Nicaragua holder fast ved påstanden om at koronaviruset ikke har spredd seg i det latinamerikanske landet, der det offisielt er registrert 25 smittetilfeller og åtte dødsfall knyttes til covid-19.

Ifølge en venn av nylig avdøde Silvio Pérez (60) har avdøde ennå ikke fått en dødsattest med dødsårsak. Han skal ha snakket med familien rett før han døde og sagt at han var på bedringens vei etter pusteproblemene. Han skal ha blitt gravlagt i hui og hast tirsdag etter å ha dødd på et sykehus i Managua der mistenkte covid-19-tilfeller behandles.

Myndighetene opplyser at eldre og syke innsatte overføres til husarrest før morsdagen søndag, og nevner ikke covid-19.

Det er rapportert om økende antall innsatte i fengslene med feber og alvorlige åndedrettsproblemer, men de blir verken tatt til sykehus eller testet for koronavirus, ifølge advokat Yonarqui Martínez som følger de innsattes situasjon nøye.

(©NTB)