Valglokalene i Peru har åpnet

Presidentvalget i Peru er i gang. Velgerne kan stemme på tolv ulike kandidater. Vinneren blir landets fjerde president på få måneder.

En av de tolv presidentkandidatene, Daniel Urresti, avbildet på en plakat ved den fattige bydelen Villa Maria i Lima. Foto: Martin Mejia / AP / NTB 

uriks

25 millioner velgere kan delta i valget, som blir holdt samtidig som koronasmitten stiger og landet opplever en helg med rekordmange koronarelaterte dødsfall.

For å vinne valget i første runde må en kandidat få over halvparten av stemmene. Ifølge meningsmålinger vil imidlertid ingen greie det, noe som betyr at det alt å dømme blir en ny og avgjørende valgrunde.

Valglokalene åpnet kokka 7 lokal tid (klokka 14 norsk tid), og de holder åpent i tolv timer, fire timer lenger enn vanlig.

I november ble president Martin Vizcarra stilt for riksrett og avsatt etter å ha blitt stemplet som moralsk inkompetent. Etter dette har to andre prøvd seg som presidenter, men begge har måttet trekke seg på grunn av protester og manglende støtte.

(©NTB)