Over 430.000 har risikert livet på sjøveien til Europa

Genève (NTB): Dødstallene i Middelhavet fortsetter å stige, og hittil i år har ferden over havet kostet 2.760 mennesker livet, ifølge tall fra International Organization for Migration (IOM).

Afghanske flyktninger ankommer den greske øya Lesvos på en gummibåt onsdag. Viseminister for migrasjonspolitikk, Ioannis Mouzalas, sier det nå er mellom 15.000 og 18.000 flyktninger er på øya, noe som er tre-fire ganger mer enn myndighetene klarer å håndtere. Ifølge IOM er flesteparten av disse ennå ikke registrert. Foto: Dimitris Michalakis / Reuters / NTB scanpix 

uriks

Det totale antallet omkomne kan være langt høyere, mener organisasjonen. Flest drukner under ruten midt på havet, som fører til Italia og Malta. Der er det hittil registrert 2.630 dødsfall, mens det på den østlige ruten, i retning Hellas, har druknet 105 personer. Sammenlignet med samme tid i fjor, har 500 flere druknet på havet i år.

Ifølge IOM har 432.761 personer ankommet Europa over Middelhavet hittil i år. Mellom mandag og tirsdag denne uken ble 33.795 personer reddet utenfor Hellas. Flest flyktninger kommer til Hellas, hvor det totale antallet i år har passert 300.000. (©NTB)