Israel avbryter fredssamtaler etter palestinsk avtale

Jerusalem (NTB-Reuters): Israel avbryter fredssamtalene med palestinerne som svar på forsoningsavtalen mellom Hamas og PLO. Israels statsminister sier avtalen med Hamas «dreper freden».

Ismail Haniyeh (t.h.), statsminister for Hamas-regjeringen på Gazastripen, i møte med Fatah-representanten Azzam al-Ahmed i Gaza by torsdag, dagen etter at de ble enige om en forsoningsavtale. Foto: Reuters / NTB scanpix 

uriks

Beslutningen ble tatt av den israelske regjeringens sikkerhetsutvalg torsdag, dagen etter at Hamas kunngjorde nyheten om avtalen med den palestinske frigjøringsorganisasjonen PLO.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu sier avtalen er et stort tilbakeskritt for fredsprosessen i Midtøsten.

– Avtalen med Hamas dreper freden, sier Netanyahu til TV-stasjonen NBC.

I tillegg til å avbryte fredssamtalene med palestinerne, vil israelske myndigheter også innføre økonomiske sanksjoner mot den palestinske selvstyremyndigheten på Vestbredden. Hvor omfattende disse sanksjonene vil bli, er ennå ikke kjent.

Palestinernes tidligere sjefforhandler Saeb Erekat sier palestinske myndigheter nå vurderer «alle muligheter» som svar på at Israel velger å trekke seg fra fredsprosessen og straffe den palestinske selvstyremyndigheten. (©NTB)