Trosset rekord-vannstand

Denne bilisten tok sjansen og fosset fram på Nansen plass, i den rekordhøye springfloa lørdag ettermiddag.

  Foto: Tom Benjaminsen

  Foto: Tom Benjaminsen

  Foto: Tom Benjaminsen

  Foto: Tom Benjaminsen

nyhet_old

Både veien og fortauet på Nansen plass forsvant da vannet steg til rekordhøy vannstand rundt klokka 14 lørdag. Noen tok likevel sjansen på å kjøre, mens sjøvannet fosset rundt fronten på bilene.

Vannstandsrekord

Nord på Nansen plass, nederst i Seminarbakken, sto hele plassen under vann. Vannet sto midt på flere av bilene til Hertz Bilutleie, mens ansatte, mens biler ble flyttet til tørrere områder. Hele Lindrup Martinsen-bygget på Fridtjof Nansen plass 6 lå som en øy, med sjøvann på alle kanter.

Les også: Kun materielle skader etter uværet Berit | Vann til inngangsdøra | Fiskere på rekkverket | Værfast til havs |

Enhetslederen for Vann og avløp, Geir Helø, hadde aldri sett noe lignende.

- Jeg tror det nærmer seg rekord, sier han.

Bildeserie: Se lesernes bilder av rekordfloa

På det tidspunktet iTromsø snakket med ham, steg fortsatt havnivået langs fjæra. For rekord ble det. Klokka 14 var vannstanden 2,16 meter, som betyr ny vannstandsrekord i Tromsø.

Det er 16 centimeter over den forrige rekorden fra 1993 på 2 meter.

Samme vannstandsnivå ble også målt i 1967 og 1978.

Passer på i natt

Kaiene langs Stakkevollveien lå jevnhøye med havet. Ved Neumann Bygg hadde havnivået flyttet seg til midt inne på lagrene. Truckene kjørte i skytteltrafikk for å berge unna verdifulle varer fra vannmassene som sakte seg innover land.

Send inn ditt stormflo-bilde til nettdesk@itromso.no

- Det er helt ekstremt, Jeg har aldri sett noe lignende. Vi var forberedt på at det ble mye vann, men det ble mer enn vi hadde trodd. Vi prøver å begrense skadens så mye som mulig, sier Espen Jørgensen, driftssjef på Neumann Bygg.

Springfloa er imidlertid ikke over ennå. Klokka 02 natt til søndag kan det også bli ekstremt høy vannstand. Prognosen sier 1,89 meter. På Neumann tar de sine forholdsregler og vurderer å ha nattevakter på jobb, for å passe på når sjøen igjen stiger.