Nordnorsk Reiseliv AS har fått ny administrerende direktør

Trond Øverås er ansatt som ny administrerende direktør i Nordnorsk Reiseliv AS.

ANSATT: Trond Øverås er ansatt som ny administrerende direktør i NordNorsk Reiseliv AS.  Foto: CHRISTER PEDERSEN

nyhet_old

Trond Øverås er 52 år og kommer opprinnelig fra Setermoen i Indre Troms. Han har bred og allsidig bakgrunn fra reiselivsnæringen, med blant annet ti år som leder for Spitsbergen Travel på Svalbard, seks år som en del av ledergruppen i Hurtigruten og som medlem av ulike råd og utvalg innen norsk reiseliv.

Gleder seg

Øverås har i dag stillingen som reiselivssjef for Visit Troms-Region, og gleder seg til å ta fatt på nye utfordringer.

- Jeg ser med stor spenning frem til å jobbe for Nordnorsk Reiseliv og med reiselivsnæringen i hele landsdelen vår. Vi er en viktig næring som har vært og er i en spennende utvikling. I tillegg til de enkelte reiselivsdestinasjoner og de utøvende aktørene i bransjen gleder jeg meg til å bli enda mer kjent med selskapet, medarbeiderne og det å videreføre det fokus selskapet har, sier Trond Øverås.

- En verdig kandidat

- Reiselivet i nord er i sterk vekst med store utviklingsmuligheter. Skal vi ta ut dette potensialet kreves samhandling og fremtidsrettede strategier i det videre arbeid. Med Trond Øverås sin erfaring har styret funnet en verdig kandidat til å overta stafettpinnen, sier avtroppende direktør Arne Trengereid.

Styreleder Svenn Are Jenssen er glad for å ha funnet en ny administrerende direktør med bred erfaring og relevant bakgrunn fra tidligere jobber innen reiselivet i Nord-Norge.

- Styret er fornøyd med at Trond har sagt ja til denne utfordrende stilingen. Han skal bidra til å utvikle verdiskapingen i en næring som representerer fremtiden for Nordland, Troms, Finnmark og Svalbard, sier Jenssen.

Les også: Turistnæringa langer ut mot "hvalpirater"