Komiker Bård Tufte Johansen:

- Studentene i Tromsø kan tydeligvis leksa si: La de med penger bestemme

Bård Tufte Johansen ble invitert til å underholde på "Håp i havet". Da han ville spøke med oppdrettsnæringa var han derimot ikke like populær.

INGEN FRIE TØYLER: Da Bård Tufte JOhansen ba om frie tøyler under "Håp i havet" ble han effektivt strøket fra underholdningsprogrammet.   Foto: Lars Eivind Bones

nyhet_old

Bård Tufte Johansen har i kveld postet et innlegg på Facebook hvor han beskriver en telefonsamtale han mottok fra arrangørene bak fiskerikonferansen "Håp i Havet".

Feilaktig fremstilt

Ceselia Høyvik Rokne, styreleder for Håp i havet, mener Bård Tufte Johansen har tatt seg store friheter da han refererte samtalen på Facebook.

- Vi føler oss veldig feilaktig sitert her, og opplever ikke at denne samtalen er referert riktig. Det ble aldri sagt at vi måtte sjekke med oppdrettsnæringen fordi det var de som betalte. Det som ble sagt i samtalen var at vi måtte ta opp en eventuell booking av Bård Tufte Johansen som kofransier i styret - ganske enkelt fordi han krevde et honorar som var veldig høyt, sier Rokne.

Overfor iTromsø svrer Bård Tufte Johansen nå på kritikken.

- Det hadde ikke noe med prisdiskusjonen å gjøre, men det var standard pris for en slik jobb og som lå innenfor "taket" de hadde har jeg skjønt.  Pengene var ikke det viktigste for meg, men at jeg fikk frie tøyler siden studentarrangement så litt "sponset" ut. Av alle ting man kan debattere om havnæring gikk de for "rammebetingelser til hinder for inovasjon". Der blir de sikkert fort enige. Hvis de er opptatt av pris, kommer jeg gjerne gratis neste år hvis jeg får frie tøyler. Ja, og pengene de sparer, kan de bruke på å ta debatten "er det uetisk å være i lomma på oppdrettsnæringa, skriver Bård Tufte Johansen i en mail til iTromsø.

- Må få tulle

I Facebook-innlegget beskriver den kjente komikeren hvordan studentene bak konferansen spurte om Johansen kunne stå for introduksjon av foredrag og underholdningen under middagen. Johansen skriver videre at han hadde anledning til å stille på konferansen, men hadde en betingelse:

- Ja det kan jeg godt gjøre. Men for ordens skyld. Jeg må ha frie tøyler til å tulle litt med de negative sidene ved oppdrettsnæringen også, for siden Arne Hjeltnes er der så er de positive sidene godt ivaretatt, skriver Johansen på Facebook.

Da blir det stille i den andre enden.

Johansen beskriver videre hvordan studentene blir skeptiske av tanken på å gi Johansen "frie tøyler".

"Må få ringe tilbake..."

"- Du da må vi nesten få ringe deg opp, selv om det er vi studenter som arrangerer så er det oppdrettsnæringen som betaler skjønner du... Så jeg må høre med dem…
Litt senere 
- Vi har snakket med dem og gått for et annet alternativ.", skriver Johansen videre.

Han avslutter statusen med et godt sleivspark til konferansearrangørene:

- Studentene i Tromsø kan tydeligvis leksa si: La de med penger bestemme.

På en drøy halvtime har statusen fått over 700 likes, 58 delinger og flere kommentarer.

Espen Eckbo står bak en av dem:

- Hehe. Vedder 50 spenn på at dette havner i avisa.

Feilaktig fremstilt

Ceselia Høyvik Rokne, styreleder for Håp i havet, viser til at Håp i havet er en dugnadsdrevet konferanse med et begrenset budsjett.

- Nettopp honoraret var også den eneste grunnen til at han ikke ble booket som konfransier. Det har vi rett og slett ikke midler til. Hadde vi latt de som har penger bestemme hadde vi nok hatt råd til å booke han, sier hun og humrer.

Rokne innrømmer at hun er skuffet over at Johansen har delt oppdateringen på Facebook.

- Det går jo ut over konferansen vår. Vi har aldri hatt noe i mot at humor skulle være en del av konfransierrollen, men vi ga beskjed om at vi ikke ville ha noen harselering på konferansen vår, og det var han selv enig i.

Tidligere i dag booket Rokne og resten av styret en annen konfransier til konferansen, men hvem det er vil hun ikke ut med helt ennå.

- Vi må få på plass de siste detaljene, men vi offentliggjør det veldig snarlig, sier hun.