I dag, 1. mars, er siste frist for å søke kommunen om barnehageplass. Fra og med i morgen til og med 14. mars vil det ikke være mulig å gjøre endringer i søknaden.

Utvidet opptak

Barn som fyller ett år senest innen utgangen av august har etter lovverket rett til barnehageplass, dersom ønsket oppstartsdato er senest 31. august. For et par uker siden fortalte imidlertid utdanningsbyråd Brage Larsen Sollund at barnehageopptaket i Tromsø utvides til å gjelde fra 1. november. Dermed har alle barn som er født senest 31. oktober 2015 rett til barnehageplass i Tromsø i år.

Prioriteres

Kommunen ber søkere om å søke på fire forskjellige barnehager for å øke sjansen til å få plass der man ønsker det. Barn som har søsken i samme barnehage, er minoritetsspråklig eller er bosatt i barnehagent opptaksområde prioriteres i opptaket. Barn som mister barnehageplassen fordi barnehagen de går i legges ned skal også prioriteres.

Kommunen gjennomfører supplerende opptak gjennom hele året, for å gi plass til nye barn i barnehagen dersom det blir ledige plasser.