Etterlyser Tromsø-familier som kan åpne hjemmene sine

I august kommer 135 utvekslingselever Norge. Over halvparten mangler fortsatt vertsfamilie.
nyhet_old

Over halvparten av dem mangler fortsatt vertsfamilie, og lurer veldig på hvor de skal bo når de setter føttene på norsk jord. AFS Norge Internasjonal Utveksling er nå på leting etter familier i Tromsø som vil dele sin hverdag med en utvekslingselev neste skoleår.

- Å være vertsfamilie er en spennende opplevelse, du blir bedre kjent både med verden og deg selv. Utvekslingselevene skal bli en del av familien, og delta i familielivet på samme måte som de andre familiemedlemmene, forteller Marit Grønskei, generalsekretær i AFS Norge.

LES OGSÅ: Hit reiser Tromsø-folk

Utvekslingselevene kommer til Norge for å bli kjent med norsk språk, familieliv og kultur. Det betyr at det mest spennende for utvekslingselever er helt vanlige familier som gjør helt vanlige ting! De skal lære seg norsk, og kommunikasjonen i hjemmet skal foregå på norsk.

- Vertsfamilier kommer i alle størrelser og sammensetninger; single, pensjonerte, med barn, uten barn, en mor og en far eller to av samme kjønn, fortsetter Grønskei. Det viktigste er at du er åpen for å ta imot en student inn i familien din, og ikke minst inn i hjertet ditt. Å være vertsfamilie knytter bånd som varer livet ut. Som vertsfamilie må du stille med kost og losji, og hjerterom. Ellers kan du være så vanlig som bare nordmenn kan være! De alle fleste vertsfamilier bor litt mer landlig til, men så lenge man har mulighet til å komme seg på skolen går det fint.