Ga bort dagsomsetningen: Så mye fikk de inn

Omsetningen ble ikke helt som forventet, men snittprisen per kaffekopp hadde stor økning.

IKKE HELT SOM FORVENTET: Daglig leder og eier av Tromsø Kaffebrenneri, Frei Rønningsbakk, forteller at de hadde en omsetning på 10.000 kroner lørdag. Det var ikke helt som forventet. Foto: John Strandmo 

nyhet_old

I anledning den internasjonale kaffedagen, ga Tromsø Kaffebrenneri hele dagsomsetningen til kaffebønder i Burundi. Med på tiltaket var også Tromsø Bakeri.

10.000 kroner

Brenneriet samarbeider med den norske importøren som er representert i Burundi i Øst-Afrika. Daglig leder og eier av Tromsø Kaffebrenneri, Frei Rønningsbakk, sa til iTromsø før helga at de håpet å tredoble kaffeomsetningen, som til vanlig ligger rundt 10.000 kroner.

– Det ble ikke helt som forventet. Vi hadde håpet å få inn mer, sier han.

Omsetningen lørdag kom på omtrent 10.000 kroner.

– Jeg tror været kan ha noe å si på omsetningen, sier han.

Vil gjøre det til en tradisjon

Til tross for en omsetning som ikke svaret helt til forventningene, så økte snittprisen per kaffekopp. En kopp svart kaffe koster 28 kroner, men i denne anledning kunne kundene betale så mye de ønsket for en kaffekopp.

– Snittprisen per kaffekopp lå på 41 kroner på lørdag, forklarer eieren.

I tillegg til Tromsø Kaffebrenneris omsetning på 10.000 kroner, vil importøren også bidra med cirka 10.000 kroner.

– Kaffebøndene skal selv få velge hva pengene skal brukes til, men noen av midlene vil nok bli brukt til sosiale tiltak, som å forbedre skolebygg i landsbyen.

– Vil dere gjøre det samme til neste år?

– Ja, vi håper å gjøre dette til en tradisjon. Vi kan da dokumentere og vise fram det vi har gjort med omsetningen i år, sier han.