26-åringen har tatt turen fra England til Nord-Norge for å se om TIL klarer å berge plassen mot Odd søndag ettermiddag.

- Da TIL møtte Tottenham i europacupen i 2013 fikk det stor dekning i England. Jeg fattet interesse for klubben etter det, og skrev en artikkel for et nettsted jeg frilanset for. Etter det har jeg fulgt med klubben, sier Yates til iTromsø.

Chat med Helge Skog under Tromsø-Odd her!

Spennende

I forbindelse med artikkelen fikk han kontakt med den lokale Liverpool- og TIL-supporteren Jørgen Hjertsen.

- Jeg har blitt kjent med Andy via mail og messenger, men vi har aldri møttes før han tok turen opp til Tromsø denne langhelga, sier Hjertsen som i tillegg til å være speaker på Alfheim også er speaker for Tromsø Storm som spiller to kamper i helga. Også dit måtte engelskmannen bli med.

- Vi er mange som drar fra Tromsø til Liverpool for å se kamp der. Etter hva jeg vet er vi vel det engelske laget med flest supportere i byen. Derfor er det ekstra artig at Andy, som er fra Liverpool, tar turen hit. Særlig når vi vet at Liverpool også spiller kamp i dag, sier Hjertsen.

Har ventet i 11 år

Liverpool-oppvokste Yates har reist mye rundt i Europa for å se fotball, men TIL har fått en spesiell plass i hjertet hans.

- Jeg følger med TIL, og gleder meg til å se kamp. Mange har spurt meg hva jeg gjør her, og jeg blir enda mer nervøs for hvordan det skal gå når det står om å være i eliteserien. Jeg håper vi berger plassen, sier TIL-supporter Andy Yates.

På Alfheim er det ikke noe problem å få plass på stadion, men i Liverpool er det langt verre for Yates som forsøker å få sett så mange kamper som mulig i Liverpool - og det helst på kjente "The Kop".

- Jeg har stått på venteliste siden jeg var 15 år, og det er fortsatt 11.000 foran meg i køa. Kanskje jeg får i løpet av syv-åtte år, sier Yates med et smil.