Nå kan du sjekke om du driver med ufarlig matauk

Vet du om soppen du har plukket er spiselig eller om den er giftig?

  Foto: Ann Sissel Jenssen

nyhet_old

Søndag kan du få sjekket saken hos ekspertene i Tromsø soppforening, Mattilsynet og Tromsø museum.

Det er den årlige soppkontrollen som starter - og tre søndager på rad vil folk kunne komme med sine soppfunn til Tromsø museum for å sjekke hvorvidt man kan kaste soppen i steikepanne - eller om den sporenstreks må kastes i søpla.

Det er autoriserte soppkontrollører som vil være tilstede for å sjekke kurven din.

Neste soppkontroll vil være søndagen den 3. september, når det også vil være aktiviteter rundt temaet "Soppens Dag" med en sopptur ut i skogen ved Folkeparken.

Det vil også være soppkontroll søndagen den 10. september.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyhet_old