Tromsøbrua blir nattestengt

Natt til fredag 8. september stenger veivesenet brua for å legge ny asfalt. Men hvor lenge den blir stengt er usikkert.

STENGES: Rundt 20.000 biler passerer Tromsøbrua daglig, noe som betyr at det er stor slitasje på asfalten.   Foto: Marianne Løvland / NTB scanpix

nyhet_old

Hver dag passerer 20.000 biler Tromsøbrua, og det setter sine spor. Sporene er faktisk så dype i veibanen at det har vanskeliggjort trafikkflyten, og kan på sikt utgjøre en fare for sikkerheten, skriver Statens vegvesen i en pressemelding.

Derfor skal det legges ny asfalt, noe som fører til at brua blir stengt på nattestid. Arbeidet starter natt til fredag 8. september, noe som betyr at man ikke kan kjøre over brua fra torsdag kveld.

Usikkert når de åpner igjen

For Tromsøs trafikanter betyr det at de kan bruke den nyrenoverte Tromsøysundtunnelen mellom Tromsøya og fastlandet fra torsdag kveld og de påfølgende nettene. Da skal Vegvesenet først frese opp det gamle dekket, og så legge ny asfalt.

- Selv om det blir noe nattestengt i Tromsøysundtunnelen i ukene som kommer, blir den selvfølgelig åpen i begge løpene så lenge vi arbeider på Tromsøbrua, sier Blix.

Når det nye asfaltdekket er på plass skal Vegvesenet senere i høst skifte de tre metallfugene som går på tvers over brua, og som tar av for belastninga når brua beveger seg.

- De fleste som kjører over brua, merker nok at også disse er modne for utskiftning, for det kan slå godt under bilen når du kjører over dem, sier Blix.

Større slitasje i år

Hvis det derimot blir mye nedbør, kan ikke Vegvesenet legge asfalt og må dermed justere planen.

- Arbeidet er væravhengig, så derfor er det vanskelig å si når vi er ferdige. Det kan ta fire dager, men det kommer helt an på været, sier Blix og henviser til at det vil ligge oppdater informasjon på deres hjemmesider.

Det ble lagt nytt asfaltdekke på brua i fjor, og vanligvis legges det kun nytt annen hvert år. Men siden Tromsøysundtunnelen har vært stengt så må det legges nytt i år også, siden slitasjen har vært større enn vanlig, opplyser Blix.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyhet_old