Regjeringen gir grønt lys for brattere Langsundforbindelse

Samferdselsdepartementet gir Troms fylkeskommune godkjenning for å bygge tunnelen under langsundet med en stigningsgrad på åtte prosent.
nyhet_old

Dette slås fast i et brev fra departementet til Vegdirektoratet.

Statssekretær i Samferdselsdepartementet, Tom Cato Karlsen, uttaler i en pressemelding at det er en helhetsvurdering som ligger bak godkjenningen.

Gir dispensasjon

 - Arbeidet med prosjektet har pågått i over 30 år. Kravet til stigningsgrad ble nylig innskjerpet, og ville slått urimelig ut for et så langtkommet prosjekt som Langsundforbindelsen. Det er etter vår helhetsvurdering derfor rimelig og riktig å tillate at fylkeskommunen kan gå videre med prosjektet, sier Karlsen.

De nye forskriftene for tunneler er at stigningsgraden maksimalt kan være fem prosent. Fylkeskommunen - som er hovedeier av veiprosjektet - har søkt om å få dispensasjon fra kravene, og bygge en tunnel med større stigningsgrad. Departementet har nå altså instruert Vegdirektoratet om å gi denne dispensasjonen.

STATSSEKRETÆR: Tom Cato Karlsen, Frp, i Samferdselsdepartementet.  Foto: Tom Benjaminsen

Lav trafikkrisiko

- Uten dispensasjonen ville prosjektet fått en kraftig kostnadsvekst, og det ville medført ytterligere planleggingsbehov med tilhørende forsinkelser. Det er tidligere gitt dispensasjon til tunnel med stigningsgrad på 7,8 prosent. Veien har en daglig trafikkmengde på under 280 biler, og med en slik trafikkmengde er risikoen for uhell relativt lav, sier Karlsen.

Saken om Langsundforbindelsen er dog langt fra avgjort.

En tvist om trasevalg mellom fylkeskommunen og reinbeitedistriktet på Reinøya skal avgjøres i Høyesterett. Dato for denne rettssaken er satt til 7. november.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyhet_old