Tidligere i oktober gikk saken mot 60-åringen fra Tromsø i Nord-Troms tingrett, der han satt tiltalt for grov voldtekt av en syv år gammel jente.

Overgrepene skjedde på hans bostedsadresse gjentatte ganger i løpet av våren og sommeren 2016.

60-åringen innrømte i retten delvis skyld etter tiltalen, og bekreftet at han hadde utført seksuelle handlinger på jenta samt at han fikk jenta til å utføre seksuelle handlinger på seg selv.

Mannen er onkelen til jentas far, og overgrepene skjedde da jenta var på besøk hos faren i helgene, da han var nabo med 60-åringen.

Les også: – Han bruker å tvinge meg til noe jeg ikke husker

Faren brast i gråt

Torsdag kom dommen der mannen dømmes til fire år og ni måneder i fengsel.

Aktor Hugo Henstein la ned påstand om fire og et halvt års fengsel i retten.

I retten kom det også frem at mannen hadde tvunget seg på jenta ved flere anledninger. Hun fortalte senere om overgrepene til sin eldre bror, som igjen fortalte det til faren.

Faren til jenta vitnet i retten, og brast i gråt under aktors utspørring. Han fortalte om et nært forhold til sin onkel, at han hadde fungert som en reservepappa for ham og at han hadde full tillit til 60-åringen.

Les også: Faren til den voldtatte syvåringen brast i gråt: – Verden raste sammen

Endret forklaring

Ved straffeutmålingen har retten lagt vekt på jentas alder og antall overgrep hun har blitt utsatt for. Det er også lagt vekt på at hun har blitt påført traumer som gjør at hun har behov for videre behandling i spesielhelsetjenesten.

Helen Jenssen er bistandsadvokat for jenta og ba om oppreisningserstatning på 175.000 kroner. I retten samtykket mannen til å betale dette.

Det ble også det endelige beløpet i dommen.

Det er ukjent om 60-åringen vil anke dommen eller ikke. I retten forklarte han først at det var den syv år gamle jenta som tok initiativ til de seksuelle handlingene, men dag to endret han forklaring og sa det var hans feil. Videre forklarte han at han aldri burde ha gjort det, og at han synes det er forferdelig.

Les også: Endret forklaring: – Jeg tok også initiativ