Troms Kraft har planlagt ny kraftledning på Storelva – midt i den nye hoppbakken

Hvis det blir slik som de har foreslått, så er det punktum finale for oss, sier Hugo Forfang fra Tromsø skiklubb hopp.

FOR LITE: Hoppbakken i Grønnåsen er som kjent for liten. Nå håper skikretsen på å få bygget en 90- og 120-meterbakke på Storelva.  Foto: Ronald Johansen

nyhet_old

Tromsø mangler som kjent et hoppanlegg som vil gjøre det mulig å kunne arrangere NM i hopp. Men etter OL og Johann Forfangs sterke innsats der han vant både sølv i normalbakken og gull i laghopp, har diskusjonen om et nytt hoppanlegg for alvor tiltatt.

Skikretsen ønsker seg et nytt hoppanlegg på Storelva på Kvaløya, og det er satt ned arbeidsgrupper der man ser på mulighetene for å bygge 90- og 120-metersbakke i Tromsø.

Les også: Slik er det første stegene mot ny hoppbakke på Storelva

Og selv om ordfører Kristin Røymo har sagt at det er urealistisk å ha et slikt anlegg ferdig til 2020, så er det likevel andre ting som kan sette kjepper i hjulene for skiklubbene i byen:

Troms Kraft Nett skal nemlig bygge en ny kraftledning - og den er planlagt å krysse midt i bakken der en eventuell ny hoppbakke vil ligge.

Les også: Hoppsjefen langer ut mot OL-kritikere: – Det er vanskelig å forstå

Ledningen knyttet til vindmølleparken

– Da vi oppdaget dette ble det lagt inn merknad fra Tromsø skiklubb hopp og Kvaløya skiklubb. Vi skal i møte med kommunen og Troms Karft på fredag, så da får vi se hva de har å si til dette, sier Hugo Forfang som representerer Tromsø skiklubb hopp.

Og det kan se ut til at kommunen reagerer. I en epost sendt 23. februar til flere politikere skriver varaordfører Jarle Aarbakke at de må handle raskt med tanke på tidsperspektivet, og etterspør hvem som vil agere på saken.

Kraftledningen er knyttet til byggingen av vindmølleparken på Kvitfjell/Raufjell, og luftspennet er foreslått å krysse midt i den planlagte bakken. Saken er sendt ut på høring, med en høringsfrist satt til 27. mars.

Nå håper skiklubben på at de kan komme til en enighet med Troms Kraft, slik at den videre planleggingen av ny hoppbakke kan fortsette.

Les også: Forfang åpnet hoppbakker i Tromsø: – Nå må vi legge til rette for verdenstoppen

NM PÅ STORELVA: Petter Northug vant spurten på NM på ski på Storelva i januar 2016. Nå håper skiklubbene at det også kan bygges et hoppanlegg i området.   Foto: Ronald Johansen

 

Troms Kraft: Gjør det vi kan

– En slik kraftledning vil påføre en ekstra stor og unødvendig kostnad. Hvis den bygges der den er planlagt så er det punktum finale for oss, sier Forfang.

Til iTromsø forteller han at det allerede går en kraftledning på området, og at den uansett må flyttes om det skal vær aktuelt å bygge en hoppbakke der.

– Vi håper begge kan legges i bakken, og vi tror det er en overkommerlig sak å få lagt den som allerede er der i bakken og eventuelt da sammen med den nye. det er jo også lite heldig med en høyspentledning over et boligområde. Vi håper virkelig at dette løser seg, men satser på at vi har en grei mulighet nå som vi griper fatt i problemet før noe er bygd ut, sier Forfang.

Les også: Lørdag tok Forfang OL-medalje. Samme dag måtte et kretsrenn avlyses i hjembyen.

iTromsø har vært i kontakt med driftssjef i Troms Kraft Nett, Per-Magne Johansen, men han kjenner ikke til detaljene i prosjektet.

– Jeg kan ikke uttale meg om dette prosjektet spesifikt, men på generelt grunnlag gjør vi det vi kan for å komme til enighet i slike saker,