Ovesen blir toppsjef i det nye fylket

Stabsjef i Troms fylkeskommune, Stein Ovesen (61), blir administrasjonssjef i det nye fylket.

NY JOBB: Stein Ovesen (61) er stabssjef i fylkeskommunen i Troms. Ved årsskifte går han over i ny jobb som administrasjonssjef i det nye storfylkt.  Foto: Martin Lægland

nyhet_old

Fellesnemnda i Troms og Finnmark satt i juni ned et tilsettingsutvalg for å finne ny administrasjonssjef. Stillingen ble lyst ut internt i de to fylkeskommunene, som skal slås sammen 1. januar neste år.

Totalt åtte personer søkte på stilling.

Etter intervjuer falt et enstemmig tilsettingsutvalg ned på Stein Ovesen (61) som den rette kandidaten for stillingen som administrasjonssjef i Troms og Finnmark fylkeskommune.

– Tilsettingsutvalget valgte Ovesen til administrasjonssjef fordi vi mener han er den rette personen til å lede den nye store organisasjonen som Troms og Finnmark fylkeskommune vil være, sier leder av tilsettingsutvalget Ulf Ballo (Ap).

Ballo har sammen med Lise Svenning (H), Irene Lange Nordahl (Sp) og John Karlsen (Frp) samt Unios Hege Ryeng og LOs Lillian Iversen arbeidet med tilsetting av ny administrasjonssjef.


Disse vil bli divisjonsdirektører i den nye fylkeskommunen

Det har kommet 27 søknader til de fire stillingene som divisjonsdirektører i den nye Troms og Finnmark fylkeskommune.

 

Ovesen har i dag stillingen som stabssjef i Troms fylkeskommune, han er også prosjektleder for sammenslåingen av de to fylkeskommunene sammen med fylkesrådmann for Finnmark fylkeskommune, Øystein Ruud.

Han har tidligere vært stabssjef i fylkeskommunen i perioden 2004-2008 og perioden 2011 til nå. I perioden 2008-2011 var han direktør ved Nord-Norges europakontor.

– Han har solide kunnskaper om begge nåværende fylkeskommuner, Barentsregionen og nordområdene. I tillegg er han en kunnskapsrik person som arbeider godt sammen med både den politiske og administrative ledelsen samt de tillitsvalgte, sier Ballo.