Fra fredag kan man dra på europaferie, men...

Ingen reisebyråer flyr fra Tromsø

– Kundegrunnlaget er ikke stort nok, sier ett av selskapene.

«SOFT» ÅPNING: PR- og kommunikasjonsansvarlig i Apollo, Beatriz Rivera, sier at selskapet har åpnet for noen turer fra Oslo, men at Tromsø ikke får flyvninger med det første.  Foto: Johnny Syversen

nyhet_old

Fredag 10. juli annonserte regjeringen at det igjen åpnes for reise til store deler av Europa, uten at dette vil medføre karantene ved hjemkomst.

Likevel er det ingen reisebyråer som ønsker å åpne for charterflyginger fra Tromsø.

PR- og kommunikasjonsansvarlig i Apollo, Beatriz Rivera, svarer følgende på spørsmål om hvorfor:

– Foreløpig har vi satt i gang en «soft» åpning fra Oslo. Det er et stort maskineri som skal opp og rulle.

iTromsø har vært i kontakt med Ving og TUI, de to andre reisebyråene som vanligvis flyr pakketurer fra Langnes. TUI har, i likhet med Apollo, åpnet for enkelte turer fra Oslo.


Grønt lys for reiser til og reisende fra store deler av Europa

Nordmenn kan fritt reise til en rekke europeiske land fra 15. juli og de påfølgende 14 dagene. Blant landene er Hellas, Italia, Frankrike og Spania.


Ving vil på sin side ikke åpne for charterturer i det hele tatt fram til 20. august, da de ikke føler kundegrunnlaget er stort nok, ifølge administrerende direktør Christian Grønli.

Femdoblet nettrafikk

På tross av dette finnes det interesse. Ifølge Grønli har Ving de første dagene etter åpninga var et faktum opplevd en tredobling av trafikken på nett.

Apollos tall er enda høyere. Rivera forteller at reisebyrået fredag hadde en femdobling i nettrafikk, men presiserer at alt er relativt.

– Dette høres kanskje mye ut, men vi har jo så å si ikke hatt trafikk i sommer. Vi frakter jo 200.000 mennesker til vanlig på sommeren, men nå har det vært rundt 1.000.


Debatt:

Velkommen til Troms og Finnmark!

Vi tar kun imot turister fra land med lave smittetall, få intensivpasienter og god testkapasitet, skriver næringsministeren.


Men ikke alle turer er charterturer. Presseansvarlig i Norwegian, Andreas Hjørnholm, sier at selskapet har merket en markant oppgang i bookinger siden beskjeden fra regjeringa kom.

– Bookingtallene viser tydelig at norske myndigheter har åpnet opp. Samtidig er det veldig lavt, sammenligna med fjoråret.

Ifølge Hjørnholm er det Middelhavskysten og europeiske storbyer som utgjør de mest populære reisemålene for nordmenn nå, selv om han ikke har spesifikke tall for reiser fra Tromsø.