Kim André (29) og Hilde-Gunn (30) mistet livet i ulykka

Begge de omkomne var bosatt i Tromsø.

ULYKKE: Kim André Nordbø (29) og Hilde-Gunn Sønvisen Hansen (30) omkom i trafikkulykken på E8 i Lavangsdalen søndag.   Foto: Ronald Johansen

nyhet_old

Politiet har i samråd med de etterlatte valgt å gå ut med informasjon om at det var Kim André Nordbø (29) og Hilde-Gunn Sønvisen Hansen (30) som omkom i ulykka på E8 Lavangsdalen søndag kveld.

Kim André er født og hadde sine første leveår i Tromsø og har også vært bosatt der den siste tiden, men har ifølge politioverbetjent Katrine Grimnes i Troms politidistrikt bodd i Alta gjennom store deler av livet.


Dødsulykken på E8:

Statens vegvesen mener midtdeler ikke trenger å være den eneste løsningen

Avdelingsdirektør Tore Lysberg legger frem at det er knyttet store kostnader til å montere opp midtdeler, og mener at det må vurderes opp mot øvrige trafikksikkerhetstiltak.


Hilde-Gunn er opprinnelig fra Havøysund, men skal også ha bodd i Tromsø den siste tiden.

De to omkom etter at bilen de var i kom over i motsatt kjørefelt og traff en annen bil.

Totalt var fire biler og fem personer i involvert i ulykka. En person ble sendt til UNN med moderate skader.

Uklar årsak

Tirsdag har politiet ikke konkludert med årsaken til ulykken, sier Grimnes til Altaposten.

– Vi har ikke noen formening om årsak, men bilen med de to som omkom kom over i motgående kjørefelt, sier hun.

Politiet etterforsker nå med tanke på å finne årsaken til ulykken.

Geir Lofthus, politioverbetjent i Midt-Troms lensmannsdistrikt, opplyste mandag at politiet nå har dannet seg et bilde av hva som skjedde like før det smalt.


Politiet: – De to omkomne kom over i motgående kjørefelt

Det var en mann og en kvinne som søndag kveld omkom på E8 i Lavangsdalen.


– De to omkomne, en mann og en kvinne, satt i samme bil. Den bilen, slik som vi ser det, har kommet over i motgående kjørefelt og truffet en annen bil, sa Lofthus til iTromsø.

Omdiskutert ulykkessted

Ulykkesstedet i Lavangsdalen har vært en ulykkesutsatt strekning i en årrekke. Deler av veistrekningen er utstyrt med midtdeler, men der ulykken skjedde er det ikke midtdeler. I etterkant av ulykken har diskusjonen rundt midtdeler blusset opp igjen.

Brann- og redningssjef Øystein Solstad gikk ut i iTromsø mandag og mente at det bør iverksettes tiltak for å få opp midtdeler hele veien til Nordkjosbotn.


Brannsjefen: – Finnes ingen argumenter mot at det ikke bør være midtdeler på hele strekningen

Brann- og redningssjef Øystein Solstad er klar på at det må komme en midtdeler fra Tromsø til Nordkjosbotn så fort som mulig.


– Vi er helt klare på at det bør være midtdeler hele veien til Vollan. Dette er noe vi støtter fullt ut. Vi har hatt erfaring med at midtdeler i Lavangsdalen fører til færre ulykker. Da finnes det ingen argumenter mot at det ikke bør være det på hele strekningen, sa Solstad til iTromsø.


Alf-Erik hadde valget mellom å svinge i grøfta eller å kollidere

Alf-Erik Johansen var på vei til Tromsø søndag kveld i forbindelse med jobb. Da han kom til Lavangsdalen så han at bilene foran kom på kollisjonskurs.