Rekker ikke festivalen

Åpningsfilmen til Tromsø Internasjonale Filmfestival "Theres Always Next Season" blir ikke ferdig tidsnok.

Carl Christian Lein Størmer  Foto: Kent-Einar Myreng

nyhet_old

Den mye omtalte snowboardfilmen til tromsøværing Carl Christian Lein Størmer, "Theres Always Next Season", rekker ikke å bli ferdigstilt før festivalen går av stabelen 12. januar.

Les også: "Evighetsprosjektetet" blir åpningsfilm på TIFF

- Det er beklagelig, men klippen ble ikke ferdig og det gjenstår et stort lydetterarbeid. Vi ville nok ikke klart å bli ferdig til TIFF selv om vi hadde større ressurser, sier Mona Steffensen i Originalfilm, som er produsent for filmen. Hun og regissør Carl Christian Lein Størmer innså allerede i forrige uke at filmen ikke kom til å bli ferdig til festivalen 12. januar.

- Vi innså at vi ikke ble ferdig i forrige uke. Det var tungt, men det var et veldig ambisiøst mål å bli ferdig til TIFF. Det at festivalen ga oss tillitt var inspirerende og vi ville forsøke å bli ferdig.

Frykter for ryktet

- På vegne av meg selv og alle andre involverte i produksjonen av "Theres Always Next Season" er vi svært, svært lei oss for å meddele at etter en totalvurdering har vi bestemt oss for å utsette premieren. T.A.N.S. er, som mange kjenner til, et filmprosjekt som har pågått i mange år og hvis historie strekker seg enda mange år tilbake i tid. Av respekt for de involverte og deres historier har vi kommet til erkjennelsen at vi, grunnet et mildt sagt påtrengende tidspress, ikke er klar til å presentere en film som lever opp til våre egne krav til den 12. januar, opplyser regissør Carl Christian Lein Størmer i en pressemelding fra TIFF.

Filmen "Himmelen over Havanna" av Laurent Cantet blir dermed TIFFs åpningsfilm i 2015.

Les også: TIFF jubilerer med fremtidsfilm

"Theres Always Next Season" har lenge vært en "snakkis" i filmmiljøet i Tromsø. I flere år har det vært snakket om når premieren blir. Nå håper ikke produsenten at avlysningen skal skade ryktet til filmen.

- Jeg får ikke håpe det, men heller at det blir en ”greie” rundt filmen. Det har jo vært snakk om at den skulle hatt premiere i fjor, i forfjor, men aller mest nå når det var for alvor, sier Steffensen.

Siktet høyt

Festivalsjef Martha Otte hadde gledet seg til å presentere en tromsøfilm til TIFFs 25års-jubileum, men beklager nå for at det ikke blir visning.

Les også: Dro til Harstad for å lære snowboardtriks

– På TIFF har vi alltid tatt sjanser og siktet høyt. Vi gikk inn i dette prosjektet med åpne øyne, og var klar over at vi satset på en åpningsfilm som ennå ikke var ferdig. Vi har hele tiden hatt en sterk tro på prosjektet og på at filmen skulle bli klar til premieredatoen. At "Theres Always Next Season" handler om et kapittel i Tromsøs nære historie spilte også en vesentlig rolle for oss da vi valgte å ta en slik sjanse, sier festivalsjef Martha Otte i pressemeldingen.

Nå gjenstår det å se om filmen får fornyet tillitt hos filmfestivalen og ikke minst når premieren blir.

- Nå skal vi sette oss ned etter TIFF for å legge en plan. Vi skal ikke ut å love noe, men TIFF står alltid høyt på listen for oss.