Svein Ludvigsen kjemper mot kreften

Svein Ludvigsen (68) ble akutt innlagt på sykehuset med indre blødninger i midten av januar. Nå kjemper han mot testikkelkreft.

KJEMPER MOT KREFTEN: Tidligere fylkesmann Svein Ludvigsen.  Foto: THERESE LARSEN

nyhet_old

Det er i morgendagens Nordlys at Ludvigsen forteller om sitt livs kamp.

- Jeg var på et nordisk møte i København da jeg ble akutt syk. Det viste seg at jeg hadde en stor indre blødning, og siden da har jeg vært tre ganger på operasjonsbordet, sier han til Nordlys (bak betalingsmur).

Den tidligere fiskeriministeren og fylkesmannen fikk sykdommen konstatert i midten av januar i år og ble akuttinnlagt på sykehuset.

- I dag er det knapt noen som dør av testikkelkreft. Legene sier at når jeg først skulle få en kreftform, så har jeg trukket vinnerloddet, forteller han til Nordlys.

Ikke ordføreraktuell

Flere har den siste tiden trukket frem Ludvigsen som mulig ordførerkandidat. Han avviser imidlertid selv at han er aktuell.

- Legene har også sagt at jeg må bestemme meg for hva jeg vil bruke kreftene mine på akkurat nå. Men jeg har blitt forespurt av nominasjonskomiteen, og har gitt mitt svar til dem, forklarer han til Nordlys.

iTromsø har ikke lyktes å få tak i Ludvigsen onsdag kveld.

Ønsker vennen alt godt

Kjell Ove Hveding ved Sommarøy Arctic Hotell har arrangert og jobbet med Svein Ludvigsen i over 30 år. Han var onsdag kveld på besøk hos Ludvigsen som han forteller var ved sitt vante humør. 

- Han var ved godt mot. Han er seg selv og har alltid godt humør. Det er litt galgenhumor, som det alltid har vært. Det tror jeg er en viktig faktor når man møter storm. Det handler om å se lyset i andre enden av tunellen og vite det at han blir å spakne, sier Hveding til iTromsø.

Han er ikke i tvil om at Ludvigsen vil komme styrket ut av situasjonen.

- Han blir å takle dette særdeles godt og komme styrket gjennom dette. Det har Svein de beste forhåpninger for. For oss andre det alltid et sjokk når man får vite det, men jeg tror det er riktig at han har stått fram slik han har gjort.

- Nå får Svein konsentrere seg om det han står i, så får han ta skjeen opp når han er klar for det. Han har fortsatt mye spennende å styre med. Han er ikke klar for noe hvilehjem, sier Hveding til iTromsø.

Leder i Tromsø Høyre, Remi Iversen, sender varme tanker til partifellen.

- Jeg har kjent Svein siden jeg kom til partiet for mange år siden. Jeg ønsker han god bedring og vet at han er sterk. Jeg har tro på at det går bra med han, sier han til iTromsø.

Ifølge Nordlys håper Ludvigsen å være ferdig med kreftbehandlingen rundt påsketider.