40 min. i kø til sikkerhetskontrollen på flyplassen

Torbjørn Bongo var nødt til å stå i kø til sikkerhetskontrollen på Langnes i over 40 minutter.

KØ: Torbjørn Bongo og de øvrige reisende fra Langnes nå på morgenen fikk belage seg på lange ventetider for å komme gjennom sikkerhetskontrollen.  Foto: Torbjørn Bongo

KRITISK: Torbjørn Bongo mener at Avinor må bygge ut sikkerhetskontrollen slik at så lange køer kan unngås i fremtiden.  Foto: Privat

nyhet_old

- Jeg reiser mye, men jeg har aldri opplevd at det skal ta så lang tid å komme seg gjennom sikkerhetskontrollen. Vi sitter nå ombord i flyet og venter på folk som ennå står i kontroll-kø, sier Bongo til iTromsø like etter klokken halv syv.

Bongo kom til flyplassen i god tid - 50 minutter før flyet skulle lette. Dog var det bare med ti minutter klarering som han kom seg gjennom gaten.

LES OGSÅ: Da Reinhold kom til flyplassen fant han ikke flyet sitt

- Det var kø helt ned i innsjekkingshallen, forteller han.

Ingen informasjon

Han og de øvrige reisende fikk heller ingen forklaringer til hvorfor det to så lang tid å komme seg gjennom security-checken.

- Ingen har sagt noe om hvorfor, men det er helt åpenbart at de har får få sluser. Det er bare de to vanlige slusene åpne, og så bruker de en tredje for å slippe gjennom ansatte, sier Bongo.

Han mener at Avinor snarest bør bygge ut sikkerhetssjekken - for som han sier;

Tromsø unikt

- Jeg reiser både i inn- og utland, og ingen andre steder enn i Tromsø er det så liten kapasitet til å slippe gjennom passasjerene som her. Det må helt klart utvides, sier han.

LES OGSÅ: Slik vil flystreiken påvirke deg

Svein-Idar Henriksen, driftsjef ved flyplassen, sier til iTromsø at det er flere forhold som spiller inn og som har gjort sikkerhetskontrollen tregere.

- Vi har nylig fått pålegg fra Luftfartstilsynet om å gjennomføre flere og hyppigere kontroller av bagasje - og vi er nå inne i en innkjøringsfase. Dessuten er det vel neppe noen hemmelighet at sikkerhetskontrollen i Tromsø er en flaskehals på grunn av den fysiske utformingen, sier han.

Ikke uvanlig

Adgangen til avgangsområdet er nemlig svært trang via trappene opp til andre etasje og inn i gangen inn til gateområdet.

Henriksen mener dog at lange køer ikke er uvanlig når det er såkalt peak-tid.

- Mandag morgen når mange skal avgårde er det ofte køer, det er ikke noe som bare skjer i dag, sier han.

LES OGSÅ: Nå kan du sjekke køen på flyplassen

I fremtiden håper han imidlertid at det skal gå smidigere å komme seg gjennom securityen i Tromsø.

- Vi jobber aktivt med å utbedre sikkerhetssjekken og det er noe vi vil satse tungt på fremover, sier Henriksen.