Det er allerede lang kø foran Nina Nordgårds bod som får omsetning på sine økologisk dyrkede grønnsaker. Sissel Ovesen skal lage lapskaus og da sparer hun ikke på ingrediensene.

– Den blir jo så mye bedre med grønnsaker rett fra åkeren enn de du får i butikkene. Da er det smaken som avgjør, ikke prisen, sier hun til iTromsø.

Les også: Fikk grisekull

Økt interesse

Nina Nordgård fryder seg over interessen folk legger for dagen.

– Det er fantastisk artig og interessen har økt enormt siden vi måtte stå her og argumentere for hvorfor økologisk dyrkede grønnsaker er bedre enn de andre, sier hun mellom kundene.

Gården hennes var en av de første som begynte med økologisk jordbruk i området for vel ti år siden.

– Du må ikke gjemme bort godsakene, sier Turid Hindenes som graver fram det hun ønsker seg.

– Disse grønnsakene er gode, ferske og nydelige også er det flott at man kan kjøpe sesongens grønnsaker på denne måten, sier hun etter at hun har forsynt seg og betalt.

Les også: Fortsetter suksessen

Få som dyrker

På andre siden står Georg Hansen, innehaver av Nyberg urtegård. Køen er ikke mindre lang foran hans bod.

– Det er enorm interesse, men beklageligvis er det få bønder som produserer økologisk. Det er mange som ikke gidder på grunn av at det er mer arbeid og kontrollordninger man må forholde seg til, sier han.

Kirsti Wester Amundsen vet å belønne det harde arbeidet de økologiske bøndene legger for dagen.

– Jeg kjøper økologisk fordi jeg vil at verden skal bli et bedre sted. Man bør ikke ta mer enn man trenger. Dessuten er jo dette kortreist mat, sier hun.

Betaler for kvalitet

At prisen er noe høyere enn vanlige grønnsaker plager henne ikke.

– Vi bør betale litt mer for god mat. Når maten blir for billig går det utover både dyrevelferd og arbeidsvilkår, fortsetter hun.

Svein-Gunnar Karlstrøm i Framtiden i våre henders Tromsø-kontor er glad for at det settes fokus på økologisk mat. Særlig i disse valgtider

– Det er vel egentlig en tilfeldighet at det økologiske markedet kommer samtidig som valgkampen. Det har vel mer å gjøre med at det er nå det er sesong, men valget er jo også et miljøvalg, sier han.

Mens vi prater finner han fram økologisk knutekål som journalisten får smake på.

– Den er så utrolig saftig og søt. Man trenger ikke annet lørdagsgodt enn dette!, avslutter han og minner på at økologisk mat og helse henger sammen.