Ap, Rødt og SV satser på å være enige til 1. oktober

Rødt, SV og Arbeiderpartiet har samlet seg på Kystens hus.

Sv, Ap og Rødt samlet seg på Kystens hus.  Foto: Ronald Johansen

nyhet_old

Arbeiderpartiets Jarle Heitmann tvitret for 40 minutter siden at forhandlingene mellom valgvinnerne Rødt, Arbeiderpartiet og SV nå er i gang på Kystens hus.

- Ikke noe hemmelighold her, skriver Heitmann.

Partiene er samlet inne på et møterom i andre etasje.

Etter et par timer åpnet politikerne døra for å snakke med media, men de er foreløpig nok så hemmelighetsfull om hva som har blitt diskutert så langt.

Her kan du lese alt om valget!

Planlegger forhandlinger

- Vi har invitert de andre partiene til en samtale for å legge en plan om de videre forhandlingene, sier Heitmann.

Forhandlingene skal snart være i gang, men et eksakt tidspunkt er ennå ikke klart.

- Vi lover at det vil være full åpenhet om hvor og når forhandlingene igangsettes. Vi lover å svare på alle spørsmål når vi har snakket oss ferdige, sier byrådslederkandidat Kristin Røymo (Ap).

LES OGSÅ: 14. oktober er siste arbeidsdag for det sittende byrådet: Nå trenger de en plan B

MDG ute av det gode selskap

Miljøpartet De Grønne er ikke representert på Kystens hus.

- Vi har rent flertall, og vi tar utgangspunkt i disse tre partiene. Vi kommer til å ta kontakt med de andre partiene, men akkurat det må vi komme tilbake til, sier Røymo. 

Det eneste de så langt kan avsløre er at de er i gang med å diskutere rammeverk for forhandlingene. De planlegger altså hvordan de skal forhandle. Det går blant annet på at forhandlingssted og -tidspunkt må planlegges, da flere av politikerne har andre jobber.

På nåværende tidspunkt vil de verken si noe om politiske saker eller posisjoner.

- Men vi lover full åpenhet når vi er ferdig med å prate om de store spørsmålene, sier Kristin Røymo.

- Vi er enig om å bli enig, sier Jens Ingvald Olsen

LES OGSÅ: Rådville rådgivere

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyhet_old