Playfish solgt for 2,4 milliarder

Det amerikanske selskpaet Electronic Arts har kjøpt Playfish for 2,4 milliarder kroner.
nyhet_old

- Pengene går til videre utvikling av selskapet. De som gikk inn med midler vil få tilbake sine penger, og eksterne investorer som har vært med vil få tilbake sine penger, sier Kim Daniel Arthur som er direktør for globale studio.

Ikke millionær

Tromsøværingen var selv med på etableringen av selskapet for to år siden. I januar i fjor flyttet han tilbake til hjembyen, da Playfish ønsket å etablere et eget kontor for selskapet i nord. Arthur benekter at kjøpet gjør ham til millionær.

Playfish har 100 ansatte, 11 av dem er i Tromsø mens hovedkontoret ligger i London. Selskapet vil beholde sitt navn, og vil fortsatt jobbe med å utvikle sosiale spill.

- Det er utrolig spennende at det går an å få være med på noe slikt i Tromsø. Jeg er veldig stolt av å være med på det og av å fortsatt få være med på det. Vi er en gjeng med kompiser som alltid har drømt om å lage spill, og nå får vi virkelig gjøre det vi kan, sier Arthur.

Som en del av Electronics Arts ser han for seg at de vil få enda mer ressurser til spillutvikling.

- Det som er fint med EA er at de ønsker å utvide sin satsing på sosiale spill. Vi har mest fokusert på Facebook, nå ønsker vi komme på andre plattformer som for eksempel Iphone.

Nerdete og geaky

Playfish har utviklet spill som "Pet Society", "Country Story" og "Who Has The Biggest Brain?". Arhtur er ikke i tvil om at teamet er det beste med hans jobb.

- Vi er alle geeky, nerdete og liker å spille spill. Siden vi var små har vi holdt på med å lage spill på gutterommet og nå er vi store. Det er en drøm.

Playfish har 160 millioner brukere på verdensbasis.

- Hvorfor har dere lykkes med å lage sosiale spill?

- Det er vanskelig å si. Det handler om å finne de rette folkene og sette sammen teamet på en god måte. Det er nok en god blanding av flaks og at vi har lært og erfart litt de siste årene med det tidligere selskapet Glu Mobile, mener Arthur.

Hans rolle er å samordne satsingen og ta avgjørelser på hva det skal satses på av ideer og utvikling. Over seg har han en administrerende direktør som sitter i London.