Resultatet av valget til bispedømmerådene og Kirkemøtet er ventet 25. september, melder Kirkerådet. Alle stemmesedlene er nå sendt til Kirkerådet i Oslo, der de skal maskintelles.

Kirkevalget ble for første gang holdt samtidig med stortingsvalget. For første gang var det også direktevalg av lekmenn til bispedømmerådene og Kirkemøtet.

I kirkevalget ble det også valgt representanter til landets 1.300 menighetsråd. Resultatet av menighetsrådsvalgene skal være klare onsdag, skriver kirken.no.

En valgdagsmåling tatt opp blant dem som stemte ved stortingsvalget, viser at én av fem også stemte ved kirkevalget. Det vil i så fall være en femdobling fra forrige kirkevalg. Valgdagsmålingen er utført av Synovate på vegne av Kirkerådet, og er tatt opp på valgdagen blant 3.000 personer som har stemt ved stortingsvalget.

- Skulle målingen slå til, er dette svært gode nyheter. Interessen og oppslutningen rundt kirkevalget viser at nordmenn er godt engasjert i kirken, sier direktør i Kirkerådet, Jens-Petter Johnsen.