Må kaste kastekalenderen

Ser du feilene?

Det har gått litt fort i svingene under produksjonen av kastekalenderen i Tromsø. 

nyhet_old

- Jeg fikk den i posten i dag og stusset litt da jeg så på februar. Der kan det rett og slett se ut som om kalenderen er en kopi fra i fjor, sier Rune Bræck, som synes at årets kastekalender var i overkant kreativ.

Skuddår?

Hvert år sender Tromsø kommune og Remiks ut en kastekalender som skal gi beboere i kommunen oversikt over når søppelet tømmes. Men om man følger den Bræck og rundt 50.000 andre husstander har fått i postkassen, kan det bli litt kluss.

For i årets kalender har februar måned fått noen litt merkelige datoer, med 16 og 17 februar to ganger, i tillegg til at måneden har blitt til skuddår.

- Det er jo sånt som kan skje. Men i ren protest kastet jeg min kalender. Og det attpåtil i restavfallet, når den egentlig skal i papirsøppelet, ler Bræck.

- Det er vel strengt tatt få som legger opp livene sine etter en kastekalender uansett, så jeg tipper at det ikke er noe problem, sier Bræck lattermildt.

Beklager feilen

Markedssjef i Remiks, Gørhild Olsen, sier at de er klar over feilen.

- Vi ble veldig lei oss da vi oppdaget feilen. Vi hadde laget en ny kalender i år som vi syntes var veldig fin, men så kom det jo med en del feil. Vi hadde gått gjennom kalenderen uttalige ganger, men å se på selve ukene og dagene, hadde vi ikke tenkt på, sier Olsen.

Hun håper at folk vil ta bruke kalenderen likevel, men skjønner Bræcks lille protest.

- At han kastet den i restavfallet får gå bra for denne gangen, ler Olsen.

Nå har Remiks sendt ut et brev for å beklage feilen.

- Vi har ikke lyst å bidra til mer avfall og unødvendig bruk av papir og penger, så det blir ingen ny kalender i år. Men vi lover at den skal være perfekt til neste år, sier Olsen og legger til:

- Vi er veldig stolte av Tromsø som er så flink å sortere avfallet, og det er synd at det som skulle bli en fin kalender til befolkningen ble kluss. Vi er veldig lei oss for det, og får ta lærdommen med til neste gang, sier Olsen.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyhet_old