Forrige måned ble det klart at Langsundforbindelsen, som i utgangspunktet hadde planlagt byggestart i 2014, ble utsatt med ett år. I dag var det folkemøte om saken på Ungdomshuset i Stakkvik.

– Det ble orientert om hva situasjonen var og hvorfor byggestarten ble utsatt. Folk hadde naturligvis mange spørsmål og meninger rundt dette, noe jeg prøvde å svare så ærlig oppriktig på som mulig, sier fylkesråd for samferdsel Ivar B. Prestbakmo til iTromsø.

Forstår frustrasjonen

Årsaken til utsettelsen er at Regjeringen venter med å fremme saken om bompengefinansiering av Langsundforbindelsen til de har avklart hvordan ordningen med fergeavløsningsmidler på fylkesveinettet vil bli. Ifølge Prestbakmo kom dette som en overraskelse på fylkesrådet.

– Vi har blitt lovet at saken skulle opp tidligere, så vi ble veldig skuffet når vi fikk beskjeden om at det måtte vente. Derfor har vi også stor forståelse for frustrasjonen blant folket her, som i 30 år har ventet på en ny forbindelse, sier Prestbakmo.

Blandet stemning

De rundt 100 oppmøtte var ifølge fylkesråden frustrerte, men også forståelsesfulle.

– Folk er naturligvis skuffet over nok en utsettelse, men jeg følte de også festet lit til det vi sa. Vi har hele tiden jobbet for å få dette i gang så tidlig som mulig, men har opplevd at Regjeringen ikke har fulgt opp løftene, konstaterer Prestbakmo.