Selger armbånd til inntekt for Kreftforeningen

Det som startet som en interesse har ført til storsalg; nå vil alle kjøpe disse armbåndene som går til en god sak.

etterspurt: Etter at gründeren av Paracord Tromsø la ut disse Rosa Sløyfe-armbåndene til inntekt for Kreftforeningen på Facebook, har etterspørselen vært enorm.   Foto: Privat

brennende HOBBY: I 2012 fikk Stian Selnes ideen, men det var først i år at han satte ideen ut i livet. Her med datteren sin. Foto: Privat 

nyheter

De kalles for Paracord-armbånd og er kjent verden rundt. De kan nemlig redde deg i livstruende situasjoner, noe som har gjort dem veldig populære.

– Hver av dem lages med et tre meter langt nylontau, faktisk de samme som brukes som fallskjermliner. De blir sett på som overlevelses-armbånd fordi de har en bruddstyrke på 250 kilo, og er kjekke å ha når man er utendørs, sier gründer av selskapet Paracord Tromsø, Stian Selnes (27).

Betalt selv

Selv om ideen kom til han i 2012, var det først nå at han for alvor satte ideen ut i livet.

– Jeg så armbåndene først på nett, men da hadde jeg ikke råd til å kjøpe inn verken utstyr eller materiale til å gjøre noe med det, så da måtte jeg vente noen år til jeg fikk råd, sier Selnes som så langt ikke har fått noe finansiell drahjelp til prosjektet sitt.

Selnes får hjelp av en kompis til å produsere armbåndene.

– Viktig sak

I dag lager ikke bare gründeren armbånd for egen interesse, han gjør det også for å støtte oppom en organisasjon som står hans hjerte nært.

– Når jeg så bilde av armbåndene ute på nett så jeg potensialet til å integrere Kreftforeningens Rosa sløyfe inn i armbåndene. Jeg dro innom kontorene deres, og etter en lang prosess med godkjenning fra øverste hold, fikk vi til en avtale, sier Selnes.

Nå går 50 prosent av inntektene til Rosa Sløyfe-armbåndene uavkortet til Kreftforeningen. Til nå har han solgt opp imot 100 av disse armbåndene.

– Hvorfor er det viktig for deg å støtte denne foreningen?

– Jeg synes de står for en viktig sak, og jeg har også opplevd kreft i familien min. Jeg er glad for å kunne støtte dem, sier Selnes.

Populær

Per nå er dette kun en hobby for Stian. Men allerede ser han at det går den rette veien.

– Selv om jeg bare har markedsført meg på Facebook, så har Spitsbergen Travel tatt kontakt med meg og lagt inn en stor bestilling.

– Armbåndene de ønsker fra meg skal blant annet være med refleks i så de er velegnet til jakt og til fjellturer, sier han.