Er du UiTs neste leder?

I jakten på å finne studenten med de beste lederegenskapene må personen først bestå ildprøven.

BESTO ILDPRØVEN: Siri Beate Arntzen ble både glad og overrasket da hun ble kåret som vinner i fjorårets lederjakt. Nå er jakten i gang igjen. Foto: Dana Meknas 

nyheter

Arrangementet «Lederjakten 2015» som går av stabelen for fjerde år på rad er både blitt yndet av Start UiT som mener dette er selve høydepunktet for året, og studentene selv som får heder og ære dersom de når helt til topps.

– På selve dagen skal de ti gruppene med fire studenter fordelt på hver dra rundt til ulike bedrifter som har hovedkontor i Tromsø for å løse oppgaver som dreier seg om samarbeid, ledelse og problemløsning, sier kommunikasjonsansvarlig i Start UiT, Ingelin Isaksen.

Nøye observert

Og studentene som kjemper om tittelen «Årets leder» vil følges med falkeblikk mens de løser oppgavene – både av de utvalgte Tromsø-bedriftene og av studentorganisasjonen.

– Til slutt velger vi fire deltaker som skal presenteres på The Edge 22. oktober hvor de skal få bryne seg på en siste oppgave. Den som løser oppgaven på best måte blir kåret til vinneren av «Lederjakten 2015», sier Isaksen.

Les også: Polart fokus under Forskningsdagene

Ung innovasjon

Det er for å fremme innovativ tenkning og utvikle unge ledere ved universitetet at «Lederjakten» ble startet for fire år siden.

– Dette er en av de største hendelsene som skjer i samarbeid med Start UiT, og en god sjanse for studentene å vise seg fram. I tillegg får de en mulighet til å knytte seg kontakter i næringslivet i en tidlig fase av livene deres, sier Isaksen.

Søknadsfristen for å være med var 9. oktober, og det er nå valgt ut fire deltakere som skal presenteres på The Edge.

– Uansett vil vinneren få en ærefull tittel som årets leder ved UiT, og tidligere vinnere har fortalt at det er akkurat denne som smaker best.

Les også: UiT lanserer digital videreutdanning for matematikklærere