Her skal 480 «gamere» tilbringe høstferien

Spillglade benker seg i Tromsøhallen når TromsøLAN går av stabelen.

ARRANGØR: Thorstein Klingenberg. Foto: Jørn Myreng 

nyheter

For 19. gang går spillarrangementet av stabelen. Arrangør, Thorstein Klingenberg er fornøyd med påmeldingen.

– Det har vært bedre enn forventet. Vi har prøvd én gang tidligere å arrangere dette om høsten, men det kom ikke så mange deltakere. Da hadde vi også et arrangement i vinterferien, så kanskje folk var lei eller ikke orket å delta på to TromsøLAN på ett år. Vi var litt skeptiske om det var et godt tidspunkt å ha det i høstferien denne gangen, men bestemte oss for å arrangere det likevel, og er fornøyd med deltakertallet, sier Klingenberg.

Tromsøhallen kommer likevel ikke til å være fullpakket av spillinteresserte.

– Det er ikke helt fullt ennå, men dersom det skulle bli det og flere vil delta, skal vi alltids klare å skrape sammen noen bord og få plass til alle.

Nytt spill

TromsøLAN kommer til å holde tre hovedkonkurranser hvor det er pengepremier involvert.

– To av konkurransene er som i fjor hvor folk spiller League of Legends og Counter-Strike: Global Offensive. I tillegg vil vi ha en konkurranse i spillet Hearthstone, et spill som kom ut tidligere i år.

Ikke bare PC

Man trenger ikke bare å spille spill på datamaskinen under årets TromsøLAN.

– Det har skjedd et lite skifte hvor flere har begynt å delta med spillkonsoller. Sist jeg sjekket var det 17 som deltar med kun konsoll, men det er mange som deltar med både PC og konsoll.

– Konsollspilling har kommet for fullt og vi har fått flere ønsker om å ha en konkurranse i FIFA 16, så det må vi vurdere, sier arrangøren.

Dataspill har blitt mer populært i nyere tid og flere kan kalle seg profesjonelle «gamere» ved å leve av spillingen.

– For oss er det selvfølgelig en fordel at vi ikke blir sett på som det rare arrangementet i Tromsøhallen som opptar hallen i fire dager med idiotisk spilling som ødelegger ungdommen. Nå har vel folk flest et balansert forhold til det. Det er bra for oss at spilling generelt blir sett på som en normal aktivitet, forteller Klingenberg.

TromsøLAN vil vare til og med søndag.