Tromsø-ekteparet underholder på årets TV-aksjon

Tromsø-ekteparet Simone Grøtte og Herman Rundberg skal fremføre både låter og dans under årets direktesendte TV-aksjon. De gleder seg til å dele scene med Sting.

FILLI: Mari Boine og Herman Rundberg i studio.Foto: Daniel Mikkelsen 

DANS: Simone Grøtte stiller med moderne dans til Herman Rundberg og Mari Boines musikk.Foto: Daniel Mikkelsen 

nyheter

Årets direktesendte TV-aksjon, som skal samle inn penger til de truede regnskogene, går av stabelen 18. oktober. I år, som i fjor, står Herman Rundberg på scenen. Men denne gang er det ikke med Violet Road.

– Jeg skal opptre med låten «Fillii Fillii», som jeg og Simone gjør sammen med Mari Boine, sier Rundberg, som også skal fremføre «Hjemmeseier», sammen med Kråkesølvs Petter Waldemar Nohr Unstad.

Bestillingsverk

– Jeg synes NRK sender gode signaler når de velger moderne dans. Det er ikke den kunstsjangereren som er mest kommersiell, så det er kjempeflott at de velger den.

LES OGSÅ: Herman Rundberg og Simone Grøtte gir ut musikken fra "Mannen som stoppet hurtigruta".

Begge låtene er en del av bestillingsverket «Northern Soul» til Varangerfestivalen i fjor. Låtene ble også B-listet på NRK P1.

Gjor som 27.000 andre - følg iTromsø på Facebook

– Det føles veldig bra å kunne bidra med det man kan. Årets tema er et globalt problem som er viktig å belyse. Det går ut over oss alle, selv om regnskogen kan virke langt borte for oss her nord.

Nervøs

Under fjorårets aksjon var Violet Road låten «People of the Sun» årets aksjons-låt. Den ble med en gang en hit på Spotify etter tromsøbandets fremføring.

LES OGSÅ: Herman Rundberg komponerte musikk til kona

– Det var kjempekult. Du føler at du er med på å gjøre det du kan for å gjøre verden litt bedre, sier Rundberg, som nok denne gang får i oppgave å gi kona råd før opptredenen.

– Det er klart jeg er nervøs. Bare det at det er live er ganske nervepirrende. Det er mye som kan gå galt, men det er en drøm som går i oppfyllelse, sier Grøtte

– Det er bare å stå i det og være godt forberedt, sier ektemannen.

Får møte Sting

I år er det selveste Stings tur til å stille med årets TV-aksjon-låt. Han har lånt ut låten «Fragile», som blant annet Rundberg har et godt forhold til.

–Jeg har sunget låten gjennom hele 90-tallet. Den har fulgt med meg hele veien. Sting er jo regnskogvokteren nummer en. Det at han er der og fronter er veldig kult. Det blir veldig gøy å dele scene med han, sier Rundberg.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter