Har fylt Tromsøhallen med datamaskiner

Byens datainteresserte ungdommer har denne helgen flyttet inn i Tromsøhallen for å arrangere TromsøLan. Der venter dataspill og søvnløse netter.

Denne helga arrangeres TromsøLan for byens spillinteresserte. Se hvordan stemninga var da iTromsø tok turen innom tromsøhallen fredag formiddag.

TROMSØLAN: Denne helgen skal det konkurreres i dataspill når TromsøLAN arrangeres. Da iTromsø var innom fredag formiddag hadde mange holdt seg våken hele natten for å spille. Foto: Trond Tomassen  Foto: Trond Tomassen

ANSVARLIG: Thorstein Klingenberg og Amanda Hansen. Foto: Trond Tomassen 

SPILLEGLAD: Sander Sommerset (17) og Markus Mortensen (18) hadde spilt dataspill hele torsdagsnatten. Foto: Trond Tomassen 

nyheter

Torsdag var de fleste deltakerne på plass i Tromsøhallen og de brukte natt til fredag foran dataskjermen. I går ettermiddag startet konkurransene på TromsøLAN og de varer hele helgen.

– Jeg håper virkelig at deltakerne har fått nok søvn. Hvis de ikke har det, kommer de til å være veldig slitne når konkurransene starter, sa Amanda Hansen, fredag formiddag – før konkurransene var i gang. Hun er blant de ansvarlige arrangørene.

Nær strømbrudd

Det kunne sett så mye verre ut for TromsøLAN allerede den første natten. Troms Kraft hadde nemlig varslet om at de ville kutte strømmen i området natt til fredag.

– Vi ble nødt til å ringe dem og forsikre oss om at de ikke kom til å kutte strømmen til Tromsøhallen, sier Hansen.

– Vi hadde nok klart oss, men deltakerne hadde nok blitt litt deppa over å miste strømmen. Et slikt strømbrudd kan også forårsake pulser som kan skade datamaskinene, men vi er glade for at vi slapp unna strømbruddet, sier leder, Thorstein Klingenberg.

Lite søvn

Markus Mortensen (18) og Sander Sommerset (17) var blant deltakerne som enda satt foran skjermene og spilte. Søvn har det blitt lite med.

– Jeg kommer til å legge meg når jeg blir trøtt. Jeg har ikke sovet ennå, forteller Sommerset.

– Jeg kommer nok til å sove noen timer. Da legger jeg meg under bordet mitt, sier Mortensen.

Mange holder seg våkne ved å drikke energidrikker. Natt til torsdag fikk deltakerne smake på den nye energidrikken til «XS» som nylig ble lansert.

– Det var hyggelig at vi fikk en hel haug med energidrikk, så det var nok til alle sammen, sier Klingenberg.

TromsøLAN avsluttes søndag.