Debuterte som catwalk-modell i Paris

Lina (19) viste seg fram foran Kanye West

Ved hjelp av Instagram fikk Lina Stensjø Simonsen fra Tromsø sjansen fra catwalkscenen i Paris.

MODELL: Lina Stensjø Simonsen gjorde sin aller første catwalk under Fashion Week i Paris sist torsdag.  Foto: Jakob Landvik

Her er Kanye West sammen med sin kone Kim Kardashian under New York Fashion Week i september.  Foto: Lucas Jackson/Scanpix

nyheter

Torsdag debuterte Lina Stensjø Simonsen på catwalkscenen i Paris for merket Vetement. En av tilskuerne var ingen ringere enn hiphop-stjernen Kanye West.

– Jeg fikk høre etterpå at han var der for å se på oss, sier Simonsen.

19-åringen, som gikk på danselinja ved Kongsbakken, er nå bosatt i Oslo og har ved hjelp av Instagram funnet veien inn i modellbransjen.

Les også: Fra catwalk til camping for tromsømodell

Nervøs

Der fikk hun oppmerksomhet fra blant annet Heartbreak Management i Oslo og merket Vetement.

– Jeg lagde meg bare en profil og postet ting jeg synes er kult, i tillegg til bilder av meg selv. Så tok ei som jobbet for Vetement kontakt, og jeg ble invitert til Paris gjennom byrået mitt Heartbreak Management, sier Simonsen.

Hun forklarer at hun bare har gjort noen fotoshoots tidligere og var ganske så nervøs foran innmarsjen på catwalken.

– Selvfølgelig var jeg det. Jeg er ikke vant til sånt, men det var jo bare å gå, selv om det er mye vanskeligere enn man kanskje tror. Det gikk bra, til tross for at jeg var forkjøla og hadde feber, sier Simonsen som nå skal til Sverige og slappe av med besteforeldrene sine.

– Sinnssykt

Arrangementet foregikk på en stor kinesisk restaurant, hvor Simonsen mildt sagt følte seg litt liten.

– Jeg er kjent med arrangementet, merket og med klærne. Det var helt sinnssykt å få forespørselen, og da jeg kom ned dit oppdaget jeg at det var Fashion Week i Paris, sier modellen, som for øyeblikket er bosatt i Oslo.

– Etter videregående følte jeg for å komme meg litt bort fra Tromsø. Jeg trengte en forandring, så jeg dro til Oslo uten noen plan. Så kom modellforespørselen og jeg tenkte «hvorfor ikke?», sier modellen, som tviler på at hun kommer til å bli modell på fulltid.

– Jeg fikk virkelig smaken av å gå catwalk. Det var et utrolig adrenalinkick. Men fordi jeg bare er 168 cm, noe som er altfor lavt for å være en sånn type modell, tror jeg ikke det kommer til å skje så ofte.