Kjører nordnorsk helaften som årets julebordkonsept

Heidi Solheim, Jørn Hoel og Steinar Albrigtsen håper en blanding av musikk, mat og humor vil gi publikum en god opplevelse.

Slik låter Tobben & Eros «Dagene» når Jørn Hoel og Steinar Albrigtsen fremfører den.

Steinar Albrigtsen, Jørn Hoel og Heidi Solheim ønsker å gjøre sine egne vrier på noen av de nordnorske hitene de skal fremføre på «Absolutt Nordnorsk».   Foto: Tom Benjaminsen

nyheter

TROMSØ CAMPING: – «Absolutt Nordnorsk» er en gammel idé som vi har hatt og som går på å formidle noe av det som har vært av nordnorske fantastiske hiter opp gjennom årene. Utfordringen er å plukke ut låter til en times show, sier kulturprodusent Bjørn-Henning Guldbrandsen om showet «Absolutt Nordnorsk» som har premiere på The edge 27. november.

LES OGSÅ: Jørn, Steinar og Heidi til jul

Matkultur

Det vil bli spilt mange nordnorske hits, samtidig som artistene vil få publikum til å trekke på smilebåndene.

– Det blir litt humor i dette også. For Jørn og jeg har en del historier tilknyttet mange av sangene som vi vil fortelle så godt som vi får til, sier Steinar Albrigtsen.

Konseptet er å lage julebord hvor det blir servert nordnorsk musikk og nordnorsk julemat.

– Vi kunne tenke oss å starte litt rolig med akustisk musikk for å trekke folket litt nærmere oss, før bandet kommer. Det kan bli på grensen til allsang, men ikke allsang på grensen, sier Albrigtsen.

– Når man holder på med kultur er det viktig å få med seg matkultur også, sier Jørn Hoel.

LES OGSÅ: Juleshow med Trine Lise Olsen og Erlend Osnes

Musikk for flere

Artisten Heidi Solheim gleder seg til å arbeide med Hoel og Albrigtsen, og synes det er gøy å få være en del av det nordnorske konseptet.

– Det som artig med å bli spurt om å være med de to flotte karene her er for det første at de er så morsomme, vi har det så gøy sammen. Samtidig som at jeg har kjempeforhold til mange av låtene på lista, så det er låter som funker for flere generasjoner, sier Solheim.

LES OGSÅ: Stiller ut bildene sine for første gang

Viktig med humor

Showet vil bestå av nordnorsk musikk, med artistenes egen vri.

– Vi har et dilemma når vi skal øve dette inn, ved siden av at det er mye å ta av. Det at vi kan gjøre noen låter litt originalt mens andre låter kan vi gjøre om til våre egne. Så vi kan kanskje komme med en hip hop-versjon av en gammel slager eller noe som er helt snudd på hodet. Det er noe vi må prøve oss fram til, sier Hoel.

– Det kommer til å bli annerledes uansett, vi vil gjøre det på vår måte. Jeg tror det kommer til å bli en koselig aften, med humor mellom scene og sal. Det er altfor lite humor i hverdagen i dag, det er altfor lite fliring, tilføyer Albrigtsen.

I tillegg til de tre artistene opptrer bandet KLM som spiller nyere popmusikk fra 90- og 2000-tallet med noen 80-talls hits innimellom.