Rødt-politiker starter gul supporterklubb

Bendik Hugstmyr Woie stemmer Rødt, men på fotballbanen foretrekker han gult. Nå vil han starte supporterklubb for Bodø/Glimt i Ishavsbyen.

GULT HJERTE: Rødts tredjekandidat i Tromsø, Bendik Hugstmyr Woie, vil starte en lokal supporterklubb for Bodø-Glimt.   Foto: Nora Lervik

HELTENE: Som 6-7-åring fikk Bendik Hugstmyr Woie møte Glimt-legendene Runar Berg (til venstre) og Stig Johansen.   Foto: Privat

nyheter

Tromsø Rødts tredjekandidat Bendik Hugstmyr Woie (18) har et gult hjerte som banker for Tromsø ILs erkefiende fra Nordland. Søndag formiddag spurte den unge politikeren sine drøyt 900 Twitter-følgere om det var noen som ville være med og starte en supporterklubb for Bodø-laget i Tromsø.

– Selv om jeg opprinnelig er fra Tromsø, bodde familien og jeg i Lofoten i tidsperioden fra første til sjette klasse på barneskolen. Det var i denne alderen jeg begynte å spille og interessere meg for fotball. Selv om jeg ikke har familie fra Bodø, var Glimt et åpenbart valg, sier Woie.

LES OGSÅ: Klar for å avsløre hvem de siste byrådene blir

Sende TIL ned

På spørsmål om hvilket forhold politikeren har til Tromsø Idrettslag, sier han:

– For meg er de en grei nummer to i Nord-Norge, og jeg har jo selvsagt vært på Alfheim noen ganger, sier mannen som også er tilhenger av Manchester United og Union Berlin.

At Woie ønsker å starte opp supporterklubben før 1. november, er ikke tilfeldig. I den nest siste serierunden kommer nemlig Glimt på besøk til Alfheim, til noe som kan bli en avgjørende kamp i bunnstriden for TILs del.

– Jeg håper jo at Glimt sender TIL ned i nest siste serierunde, sier mannen som nå omtaler Bodø/Glimt som «vi».

- Det kan være starten på et nordnorsk hegemoni for oss.

LES OGSÅ: Bodø/Glimt vant «Slaget om Nord-Norge»

Gult hjerte

Selv om Woies supporterklubb-idé beleilig nok ble kringkastet etter kommunevalget, er han ikke redd for å komme med friske uttalelser om fotball.

– Her er det ingen populisme, kun et gult hjerte, sier politikeren og ler.

– Jeg får vel håpe at folk i Tromsø har glemt hvem jeg holder med om fire års tid. Glimt-supportere i Tromsø er nok et lite segment, men det er jo fotballaget, og ikke Bodø som by, jeg heier på.

LES OGSÅ: TIL uten seier på ti kamper

Egen liste

Woie er likevel ikke den eneste fremtredende personen i bybildet som flagger sine gule sympatier. For en drøy måned siden gikk den tidligere journalisten og profilerte Glimt-supporteren Geir Seljeseth inn i styret til TIL Holding AS.

– Jeg tror de trenger ham. Kanskje vi Glimt-supportere kan stille en egen liste i valget om fire år, spøker Woie.