Får skryt av Røe Isaksen

I løpet av 50 år har Stenersen frisør hatt over 100 lærlinger. Nå har de fått takkebrev fra kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H).

Reidar Stenersen får klipp av sine lærlinger. Fra venstre: Pauline With Børke, Reidar Stenersen og Charlotte Henriksen.  Foto: Ronald Johansen

FÅR SKRYT: Stenersen får lærling-skryt av kunnskapsministeren. Foto: Tobias Stein Eilertsen 

nyheter

SENTRUM: Stenersen frisør fikk takkebrevet for et par uker siden. Med brevet lå det et klistremerke som salongen står fritt til å bruke for å fortelle at de er en godkjent lærlingbedrift.

– Det er artig å få det. For oss er det viktig å holde kontakt med ungdommen. Lærlinger er en ressurs, sier daglig leder Reidar Stenersen jr.

Les også: Ernst har blå bart.

Over 100 lærlinger

Nøyaktig hvor mange lærlinger som har vært innom bedriften kan ikke Stenersen si sikkert.

– Vi har drevet på i 50 år, men vi vet at det er over 100, sier han.

Les også: Her tar Hjort barten.

Fokus på fravær

Stenersen har merket nedgangen i lærlingbruk, og tror at folk i tøffe tider prioriterer annerledes.

– Vi merker at det kan være vanskelig. For eksempel så er det mange som tror at frisøryrket bare er glamorøst, alle tenker ikke over at det er tungt yrke, sier han.

Han har også vært borti problemer med at mange unge ikke er erfaren i yrkeslivet.

– Mange får et sjokk når det blir stilt andre krav til dem. Derfor har vi fokus på det personlige. For eksempel er fravær viktigere enn karakterer, sier Stenersen som understreker at han er veldig fornøyd med lærlingene de har i salongen nå.