– Det er snakk om en tidligere byggesak på Kræmer Brygge der vi krever erstatning fra Consto for mangelfullt arbeid, sier administrerende direktør i Kræmer Brygge AS, Eirik Espejord.

Måtte gjøre utbedringer

Ifølge Espejord sto det aktuelle bygget ferdig i 2012.

– Etter vårt syn ble bygget ikke levert i henhold til kontraktslovnaden som var stilt. Det dreier seg om en del av et næringsbygg der vi er misfornøyd med inneklimaet. Der har det vært altfor varmt om sommeren og kaldt inne på vinteren, noe som ikke har gitt en god opplevelse for dem som jobber der. Vi har derfor sett oss nødt til å gjøre en del utbedringer for å få bygget til å fungere, forklarer han.

Nå krever derfor Kræmer Brygge at disse kostnadene blir dekt av Consto.

– Det er snakk om opp mot seks millioner kroner, avslører administrerende direktør.

Les også: Her planlegger de en helt ny bydel

For retten i 2016

Ettersom partene ikke har kommet til enighet, havner saken nå i retten.

– Vi sendte saken inn til tingretten i juni, men foreløpig er det ikke berammet noe tidspunkt. Slike ting tar tid, så jeg tror ikke det er sannsynlig at saken kommer opp for tingretten før i første kvartal av 2016, påpeker Espejord.

Til tross for byggestriden avviser ikke administrerende direktør ytterligere samarbeid med Consto.

– Vi samarbeider gjerne med Consto i fremtiden, men først vil vi ha avsluttet denne saken, forklarer han.

Han kan for øvrig melde at utviklingen av Kræmer Brygge, der planen er at området totalt skal bestå av 110.000 kvadratmeter med boliger, næring, forretning og uteareal, er i rute.

– Vi jobber videre med utbyggingen og planlegger nå oppføringen av neste boligprosjekt. Det tror vi kan komme i gang i løpet av 2016. I neste byggetrinn blir det sannsynligvis 49 boenheter, avslører Espejord.

iTromsø har vært i kontakt med prosjektleder i Consto, Torgeir Ingebrigtsen. Han sier at entreprenørfirmaet ikke ønsker å kommentere saken.

TIL RETTEN: Sannsynligvis kommer striden mellom Kræmer Brygge og Consto opp for Nord-Troms tingrett i løpet av første kvartal til neste år. Foto: Gudrun Gulldahl Foto: Gudrun Gulldahl